От х:

Днес в x:

Изложба“Исландско-родопски послания“ представя в КДК-Смолян Елица Гигова

Днес от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК ще бъде открита поредната изложба на Елица Гигова. Експозицията на художничката, родена в Смолян, ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 15 февруари. Това съобщи председателят на КДК Светозар Казанджиев.
Изложбата е изградена върху няколко теми: първата съдържа седем живописни платна, вдъхновени от едно пътуване на Елица до Исландия; втората ни връща към Родопа планина. В картините са преплетени прежди и тъкани като основа и вътък, които напомнят родопска престилка. Третата тема е свързана с традиции и обичаи на двата народа – българския и исландския.
През 1990 г. Елица Гигова завършва ССХУ за ПИ в Смолян, специалност – „Художествена тъкан”, а през 1995-а – ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – „Живопис”. Специализира „Композиция в живописта“ при проф. Н. Русчуклиев. През 2020 г. защитава докторска степен. Работи с изявени ученици и студенти. Преподава на ученици от СУ „Св. П. Евтимий” в Пловдив и на студенти от ПУ специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство”.
Заповядайте, заслужава си да видите новите творчески търсения на художничката Елица Гигова!
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини