От х:

Днес в x:

Бейбибум в Смолян в навечерието на Деня на родилната помощ

Изображение 1 от 3

  Набрахме бърза скорост с новородените през тази година - за 19 дни 23 бебета, похвали се началникът на Неонатологично отделение д-р Юлия Кисимова. В навечерието на професионалния празник на родилната помощ 21 януари, тя с гордост посочи, че всички креватчета в отделението са запълнени.
  "Последното бебе се роди вчера. Имаме дни, когато се раждат по две, по три дечица. Най-хубавото е, че все по-често се раждат втори и трети деца в семействата", каза още д-р Кисимова. Тя добави, че много се радва на семействата, които са решили да не останат само с едно дете.
  "Как съжалявам, че не сключихме "сделка" с кмета Мелемов, всички бебета, които са втори в семействата, да получат награди от Община Смолян. Ако продължим така с тази скорост, смятам да започнем преговори с общината", пошегува се д-р Кисимова.
  За работещите в Неонатологичното и Родилно отделение предстои да посрещнат един невероятен Бабинден. "Заедно ще отпразнуваме празника, защото и миналата година приключихме добре - всички бебета са живи и здрави. Пожелаваме си тази година - хем да бъдат много новородените, хем да са живи, здрави и много красиви", посочи началникът на Неонатологично отделение.  
  През изминалата година в смолянската болница са се родили 253 бебета.
   

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини