От х:

Днес в x:

Обявиха конкурси за директори на 9 училища в Смолянска област

От МОН обявиха конкурси за директори на девет общински училища на територията на област Смолян.  Обявените директорски места са  за Су "Христо Ботев" -Девин, ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в кв."Настан", ОУ "Пейо Яворов"-Гьоврен и ОУ "Иван Вазов"  в с.Триград. В Чепеларе конкурси са обявени за Спортно училище "Олимпийски надежди" и в ОУ "Бачо Киро" с. Забърдо. Директори ще се избират и в ОУ "Васил Левски" в доспатското село Змеица, ОУ "Св.св Кирил и Методий" в с. Момчиловци, община Смолян и ОУ "Христо Ботев' в маданското село Букова поляна. Срокът за подаване на документи от кандидатите за директори е до 12 февруари 2024 година в Регионалното управление на образованието лично или по електронен път. Това е вторият опит за избиране на директори на 276 общински училища в страната, след като последният обявен конкурс бе прекратен, заради съдебно оспорване на правилата.  

Конкурсите ще протичат в два етапа – писмен изпит и събеседване. Кандидатите, получили минимум 30 точки на теста, ще бъдат допускани до втората част.

При провеждане на етапите се осигуряват аудио-видео наблюдение и аудио-видеозапис.

В комисията за провеждане на конкурса за заемане на длъжността „директор“ на общинско училище ще се включат трима представители на съответното регионално управление на образованието, представител на общинската администрация, определен от кмета на общината, както и представител на обществения съвет в училището, за което е обявен конкурс.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини