От х:

Днес в x:

Над 1000 израелци и 770 палестинци са убити, "Хамас" призова жителите на Ашкелон да напуснат

Най-малко 1008 са убитите израелци в хода на войната с ислямисткото движение "Хамас", съобщи посолството на Израел в Съединените щати.

Според същите данни от началото на атака на "Хамас" са ранени най-малко 3418 души и са изстреляни най-малко 4969 ракети. Публикацията е малко след 15 ч. българско време.

Споменава се само че има заложници, но броят им, за разлика от предишни публикации на израелските власти, не се споменава в тази. По-рано посланикът на Израел в ООН Гилад Ердан каза, че става дума за между 100 и 150 души.

Лидерът на политическото бюро на "Хамас" Исмаил Ханийе каза, че групата няма да преговаря с Израел за заложниците, докато сраженията не приключат.

Здравното министерство в Газа заяви, че най-малко 788 души са убити, а 4100 - ранени вследствие на израелските удари по ивицата според палестинската агенция "Маан". Съобщава се за много палестинци, бягащи през пункта Рафа в Египет вследствие на ударите. Преди малко бе съобщено, че Кайро затваря пункта в хода на ударите.

Междувременно говорителят на въоръженото крило на "Хамас" Абу Убейда заяви пред жителите на Ашкелон, пристанище на 20 км северно от Газа, да напуснат до 17 ч. местно (и българско) време. Не се предоставят подробности. Населението на Ашкелон е близо 150 хил. души по данни от 2021 г.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини