От х:

Днес в x:

Отново жълт код за значителни валежи и гръмотевични бури

За 15 юни 2023 г. e обявен жълт код за значителни валежи и гръмотевици в западната половина от страната. За област Смолян кодът също е жълт. На много места в областта ще има значителни валежи с гръмотевични бури. Количества до 35 mm, локално и повече. Утрото в Смолян започва със слънце, температурата е 13 градуса. По късно през деня ще се развива купесто-дъждовна облачност. След обяд се очакват валежи и гръмотевици. Максималната температура ще достигне 19 градуса.

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, главно след обяд в планинските райони - временно интензивни и значителни по количество. В Източна България ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - между 22° и 25°; в София - около 22° .

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини