От х:

Днес в x:

Ученици от Асеновград участваха в състезание за защита от бедствия

Изображение 1 от 5

  Ученици от Асеновград участваха в областното ниво на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – Пловдив 2023“.

  Спортното мероприятие се проведе в пловдивския „Информационно-образователен център“.

  Състезанието се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) - МВР, Министерство на образованието и науката (МОН) и Национален дворец на децата (НДД), по предварително изготвени правила.

  Сред участниците бяха отборите, класирали се на първите места в общинския етап на състезанието от общините Асеновград, Пловдив, Карлово, Куклен, Съединение, Стамболийски, Хисаря, Калояново и Сопот.

  Участници в състезанието бяха ученици от VI и VII клас.

  След многогодишно прекъсване, община Асеновград беше представена от отбор от СУ „Св. княз Борис I“, в състав: Анна Славкова; Яна Йотова; Иван Манолов; Никола Атанасов.

  одготовката на децата се осъществи от техните учители Зулайха Костадинова и Христо Йорданов.

  С голямо желание и ентусиазъм представителите на община Асеновград премериха сили с отбори, които традиционно се включват в спортната надпревара на областно и национално ниво.

  Асеновградчани показаха много добри резултати, като малко не им достигна, за да се класират в челната тройка.

  Победители в състезанието станаха учениците от Сопот с отбор от СУ „Иван Вазов“.

  Ръководството на община Асеновград благодари на педагогическия екип на СУ „Св. княз Борис I“ и на учениците, участвали в състезанието, за положените усилия и старание.

  Целите на спортното мероприятие са: да се провери нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умения и навици за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации; да формира модели на поведение, нравствени ценности, насочени към разбиране проблемите на хората, пострадали от бедствия, възпитаване на сътрудничество и взаимопомощ, опазване на околната среда; да се утвърди състезанието като неоспорима превантивна дейност, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението, на особено важна целева група, а именно - учениците.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини