От х:

Днес в x:

„Възраждане“ на 4-то място, ДПС отива на трето в Хасково, първите две позиции са без промяна

    Интригата около вота за 49 Народно събрание в Хасково малко по започна да се разплита. Най-песимистичните прогнози на председателя на РИК Добромир Якимов, че заради тежките протоколи предаването на книжата ще продължи до късния следобед, не се сбъднаха и към 9.30 часа тази сутрин зала „Дружба“ ,където е приемателният пункт, почти беше празна.

    На обработени  98.95% от протоколите, при избирателна активност за региона от 27,52 %, ГЕРБ-СДС запазва преднината си. Коалицията получава до момента  29.25%  разпределение от общия резултат.

    Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, която рано сутринта беше на трета позиция, сега върви нагоре с 19.96%.

    Към този час в Хасково ДПС е трета политическа сила и със 17.79%.
    Движението сутринта имаше втори резултат в Хасковски регион. „Възраждане“  са на четвърта позиция. За тях са гласували 13.67% от избирателите.

    „БСП за България“ остава пета политическа сила с  8.75% резултат.

    „Има такъв народ“ взимат в Хасково до момента 3.35%.

    А иначе за някои нощта е била дълга. В РИК отчитат около 50-60 % сгрешени протоколи от секционните комисии. 11 от машините в региона са тотално отказали и това също е дало негативен резултат при описанието и отчитането.

    Председателят на Комисията Добромир Якимов обаче е доволен като цяло от работата на колегите си и на тези от Информационно обслужване.

    Тази сутрин бяха отчетени смартфоните и оборудването им, чрез които се излъчваше и записваше броенето на бюлетините и попълването на протоколите в секционните комисии. Повредени или счупени телефони няма, отчитат се обаче доста счупени стойки за тях.

    Предстои окончателното приключване на обработката на изборните книжа от РИК-Хасково и отчитането на 100 % на резултатите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фи
      Фифи
      2 0
      12:38, 3 апр 2023
      Едно е да гласуват 97%,друго е 27%!Иначе има да броят три дена.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини