От х:

Днес в x:

С около 20 процента са поскъпнали туристическите услуги в Чепеларе

 Увеличение на туристите през тази зима отчитат от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе. Заради инфлацията обаче и цените на туристическите услуги са се увеличили с около 20 процента. Хотелите и къщите за гости в Чепеларе са били пълни с туристи около Коледа и Нова година, но топлото тогава време е попречило на активните скиори да практикуват любимия спорт. В момента има добри условия за ски, но сезонът върви към приключване. 
Съби Маданков , който е председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите заяви, че по принцип февруари е един от най-силните месеци в Чепеларе, включително някъде до 5 март, до тогава сезона е силен." Един от показателите е, че таксата туристическата, която се събира към община Чепеларе е горе долу със сто процента повече от миналата година, включително и Пампорово тука фиксирам. Това значи че имаше добри условия в Пампорово най-вече, и в Чепеларе по отношение на туристите. Но ако имахме така по-добри условия и времето беше по-благосклонно към нас, мисля че щяхме да имаме много по-силен сезон.", заяви Маданков
Той обаче не скри, че растящата инфлация се е отразила на туристическия бранш и е довела до увеличение в цените на услугите." Голям проблем се оказа при нас и продуктите, с които работят нашите заведения и включително и разходите, които трябва да се плащат по отношение на отопление и другите консумативи, които са за хотелите. Но мисля, че някъде с 20, около 20 процента имаме завишение на цените", изчисли Маданков. По думите му едно от най-големите пера в разходите е електроенергията, която е увеличена двойно.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини