От х:

Днес в x:

Родственик на Васил Левски представи книга за Апостола в Кърджали

Изображение 1 от 2

    “Ако за един ден бях Левски,щях да направя революция!“ , отговаря правнукът на първия братовчед на Апостола на свободата в интервю по повод представяне на 10-тото юбилейно издание на книгата „Васил Левски по спомени на Васил Караиванов – първи братовчед на апостола“ и касиер на карловския революционен комитет.

    Произведението бе представено за първи път в Кърджали в залата на Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров“.

    “Тази книга е написана от човек, който в тези събития реално е участвал. Т.е. тук няма – някой ми каза, разказа, преразказа. Моят прадядо в тези събития е бил постоянен участник. Често в неговия Караиванов хан, Левски е отсядал“, споделя Стефан Караиванов.

    Той разказа любопитни истории от живота на Апостола, поместени в книгата.

    “За да знаем за Левски истината. Много се ядосвам като слушам все едни сплетни и гнусни пасквили за майка му, че се била самоубила, за брат му, че умрял в мизерия. Ей такива работи, които не е естествено да ги говорим и плюем по нашите национални герои“.

    Новото издание е представено на десетки места в страната, в Кърджали обаче – за първи път.

    “Една моя стара мечта беше, да направя в Кърджали представяне, защото съм убеден, че и тук има страхотен български дух, който искам да го видя, да го усетя, почувствам и поговорим на тази тема лице в лице“.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини