От х:

Днес в x:

Мъск пита потребителите на Twitter да се оттегли ли

Главният изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск вчера стартира анкета в социалната мрежа, запитвайки потребителите й дали трябва да се оттегли от поста ръководител на компанията, като добави още, че ще се съобрази с резултатите от гласуването, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Тази сутрин, към 7:57 ч. българско време, почти 12 милиона потребители бяха участвали в анкетата, като 56,3 на сто от тях - в полза на оттеглянето на Мъск. Очаква се към 13:00 часа бълг. време гласуването да приключи.

Мъск не предостави повече подробности кога ще се оттегли, ако резултатите от проучването покажат, че хората са гласували за това. В отговор на коментар на потребител на Twitter относно възможната промяна на изпълнителния директор на платформата, Мъск отговори: "Няма наследник".

Стартирането на анкетата последва неделната актуализация на политиката на социалната медия, която забранява акаунти, създадени единствено с цел популяризиране на други социални медии, и съдържание, в което има връзки или потребителски имена за конкурентни платформи.

Минути преди гласуването Мъск се извини и написа в свой туит, че "в бъдеще ще има гласувания за големи промени в политиката на Twitter".

Няколко часа по-късно официален акаунт на Twitter стартира отделна анкета, питаща потребителите дали платформата трябва да има политика, предотвратяваща акаунти, които рекламират други социални медии.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини