От х:

Днес в x:

Когато някои хора са свръхквалифицирани за работата си

Някои хора достигат възхитително развитие на вродените си способности, така че дори не можем да завиждаме на таланта им, а само да притихнем в изумление и да изпитаме чиста радост от уникалния резултат.

Ето три такива примера от канала на Джордж Колиър (няма връзка с въртуоза Джейкъб Колиър, освен еднаквите фамилии), който публикува транскрибирани виртуозни изпълнения, затова се вижда и нотния им запис.

Нюйоркският баритон саксофонист Leo P се озовава на сцената на Royal Albert Hall на BBC Proms през 2017 година заедно с Metropole Orkest. 26-годишният музикант има много повече въздух, отколкото изисква виртуозното свирене в неговото парче Brasshouse, така че му остава кислород и за някои виртуозни движения с тялото. Можем да кажем, че предава на публиката енергия по няколко канала, говорейки с музиката си, инструмента и тялото си.

Незабравимият Боби Макферин и неговата уникална техника да използва гръдния си кош като акустична кутия можем да видим във второто видео. Той изпълнява като вокал и окрестър I Can See Clearly Now.

Следващото видео е от концертно изпълнение на парчето Beastly на Vulfpeck. Джордж Колиър го е кръстил "Когато басът е твърде фънки за публиката". Във видеото яцсно чуваме, че публиката е във възторг, когато фънк басът на Джо Дарт се ускорява до немислимо темпо. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини