От х:

Днес в x:

Отново жълт код с предупреждение за значителни валежи от дъжд и сняг

На 1.12.2022 г. е обявено предупреждение за опасни метеорологични явления в 21 области. За област Смолян отново е обявен жълт код. Предупреждението е за значителни валежи от дъжд и сняг! На места в областта количествата ще достигнат до 35 mm. Утрото в Смолян е облачно и дъждовно, температурата е 2 градуса. През деня ще се задържи така, максималната температура ще остане едва 2 градуса.

Днес валежите ще продължат. В Предбалкана и високите западни полета ще са от сняг и ще се образува нова снежна покривка. В Дунавската равнина и Лудогорието - от дъжд и сняг, възможни са поледици. В южната половина от страната ще вали дъжд, на места количествата ще са значителни. Ще духа умерен, в източните райони до силен североизточен вятър. Дневните температурите ще са без съществен ход и максималните ще са предимно между 1° и 6°, по-високи по Черноморието. В София - около 3°.

В планините ще се задържи облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини