От х:

Днес в x:

Руски депутат от Крим предлага промяна на статута на "специалната военна операция"

"Специална военна операция", както руската пропаганда нарича войната в Украйна, може да получи статут на антитерористична операция. Такова предложение е обявил депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет в интервю за РИА Новости.

"Украйна се превърна в крепост и огнище на международния тероризъм. Действията на киевския режим за унищожаване на собственото население, обстрелите на мирни градове и Запорожката атомна електроцентрала, опитите за агресия срещу съседни държави са престъпни. Затова смятам, че трябва да се промени характерът на специалната военна операция в Украйна. Това не е просто специална, а антитерористична операция", каза Шеремет.

Според него киевският режим се е превърнал в заплаха за целия цивилизован свят.

Крим е украинска територия, анексирана от Русия от 2014 година и не е признат за част от нея от нито една страна от цивилизования свят. Осем години по-късно Русия навлезе в други съседни Украински територии, с намерението да вземе Киев за месец, което не случва вече шест месеца. В момента е в ход контраофанзива на украинските въоръжени сили по целия фронт на Донбас. Зеленски обяви, че Украйна ще си върне всяка своя територия, окупирана от руснаците, включително Крим и т.нар. ДНР и ЛНР.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини