От х:

Днес в x:

Служителите от РЗОК-Хасково излязоха на предупредителен протест с искане за по-високи заплати

    Районната здравноосигурителна каса в Хасково се включи тази сутрин в едночасовия Национален предупредителен протест на

    Служителите на НЗОК.

    Над 1500 работещи в подразделенията по региони на Касата протестират в страната. Исканията им са свързани

    с увеличение на брутните заплати с 200 лв., а също и отпускането на нови 200 щатни бройки за нови служители, които да поемат преразпределението на работата. От 1 юли тази година стартират нови дейности в НЗОК, която ще поеме администрирането на помощните средства- дейност, коятодосега се изпълняваше от агенция "Социално подпомагане".

    За да се изпълнят тези искания са необходими допълнително между 6 и 10 млн.лв, които стачкуващите очакват да бъдат включени в новия бюджет на НЗОК, изчисляват от Синдиката на административните служители към КТ "Подкрепа".

    „Настояваме за достойно заплащана на труда, който извършваме ежедневно, не само с контрагентите, които имаме, но и с пациентите, които обслужваме“, поискаха служителите от РЗОК-Хасково, които излязоха пред сградата на учреждението начело с началничката си Ирина Колева. По време на протеста в изнесеното обслужващо звено на Касата останаха техни колеги, за да не се прекъсва работата.

    Всички служители от системата на НЗОК в страната са с единни искания, посочи д-р Невяна Сойтариева, която е началник сектор „Контрол“ към РЗОК-Хасково. Тя обясни, че от миналата година няма корекции на трудовите задължения в системата на Касата-нещо, което е трябвало да се случи още в началото на годината, след като са минали оценките на държавните служители. Исканото повишение е с 10 %, както е по закон, посочи още д-р Сойтариева

    „Всички знаем, че човек работи най-добре, когато е мотивиран. И мотивацията се изразява не само в достойно заплащане, но и в уважението към труда. Ние сме в една конфликтна ситуация в работата си, в която контролираме договорни партньори, а това създава различни отношения. Затова бихме желали да бъдем ценени като специалисти и професионалисти, а респективно трудовите ни възнаграждения са венецът на тази оценка“, коментира директорът на РЗОК-Хасково Ирина Колева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Да
      Данъкоплатец
      64 -9
      12:12, 13 юни 2022
      А няма проблем. На който не му харесва държавната работа - молбата и в частния сектор. И на мен не ми харесва здравеопазването ама си правят оглушки чиновниците. Да не започвам да изброявам далаверите с лекарства, семинари от Фарма компании и т.н
      • Же
        Железан
        51 -8
        12:50, 13 юни 2022
        В бедна държава няма как чиновниците да са богати. Пък кат ни им са харесва да идат да работят по селата във незаетите практики.
      • Гр
        Гражданин
        48 -7
        13:36, 13 юни 2022
        И тези заплати, които им дават в момента са им много. По цял ден нищо не правят, но имат портиер за да не им се наруши спокойствието. В изнесения офис 3 дами се чудят какво да правят, когато отиде пациент се чудят коя да стане да го обслужи ( никоя не иска). По лесно е да си гледаш телефона по цял ден.
      • На
        наблюдател
        28 -5
        15:15, 13 юни 2022
        Какви държавни служители с тия наредените.
        Облечени по дънки, тениски, а има и по къси панталони.
        Я се скрийте, че си правим аналогия и с работата ви.
        Дошли за спорта и разходка
      • Ре
        реалис
        25 -4
        15:42, 13 юни 2022
        като не ви харесва чакаме ви в частния сектор много е лесни само да ревете
      • Па
        Панаетюф Теню ут Гереня
        7 -2
        19:50, 13 юни 2022
        Излезнали да на предупреждават. Б@х ги. И бис тях може. Хич да ни са връщат обратно. Га ни
        им са харесва-марш ф бюрото пу труда и да им търсят работа. На пу морето готвачи и чистачи са търсят пък ф балкана и доктуре. Сойтариева дан ми са прави там на важна Колева и тя.
    • 2
      По
      По колко искат?
      32 -4
      12:36, 13 юни 2022
      Някаква цифра? Там само финикийски знаци и торби!
      • Ко
        Коцето
        44 -6
        12:56, 13 юни 2022
        Намерили синекурна работа и се държат като монополисти, вечни и несменяеми. Ако бяха в Германия, където касите са стотина и отделно има частни здравноосигурителни фондове щяха да навеждат главите като работни пчелички и да се борят да привличат пациенти. Като искат повече пари, да си оптимизират раздутия щат и да вдигнат натоварването. Или в Родопите в незаетите практики.
      • Па
        Паржу
        11 -1
        16:40, 13 юни 2022
        Да махнат неграмотните гавази дет ги бранят от народната любов и парите дет ни им стигат са готови.
    • 3
      Ал
      Алоуууу
      36 -2
      15:14, 13 юни 2022
      Какви плащания ще спрете, бе! Здравната каса да не е на баща ви. Ние ви плащаме заплатите. Като не ви харесва- марш навън. Нямало да плащат! Тарикати се извъдиха с нашите пари.
      • Ни
        Ники
        22 -2
        16:00, 13 юни 2022
        Тия са комбина с докторите и делят пари от направленията.
      • От
        Отново Коцето
        17 -7
        16:33, 13 юни 2022
        Как безвкусно, некомпетентно и нагло се изказва началничката Колева, контролирали договорни партньори. Партньори не се контролират. Ако има предвид лекари, болници и фармацевти, то те могат много добре да си живеят и без здравната каса, и без РЗИ, и без всички такива паразитни структури.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини