От х:

Днес в x:

Испанският премиер: 200 тона боеприпаси и друго военнo оборудване потеглиха за Украйна

Испания изпрати нова партида от 200 тона военно оборудване в Украйна, включително тежки транспортни средства и боеприпаси, каза премиерът на страната Педро Санчес по време на посещение в Киев днес.

Говорейки на съвместна пресконференция с украинския президент Владимир Зеленски и премиера на Дания Мете Фредериксен, Санчес каза, че "това е най-голямата пратка, правена досега, над два пъти повече от това, което сме изпратили досега."

Кораб на испанския военноморски флот, натоварен с оборудването, отпътува от пристанище в Испания в четвъртък за Полша, откъдето товарът ще бъде транспортиран до Украйна, каза той.

Корабът превозва 30 камиона, няколко специални тежкотоварни транспортни средства и 10 малки превозни средства, натоварени с военни материали, които ще бъдат прехвърлени в Украйна.

Санчес каза също, че Испания ще поиска от Международния наказателен съд да разследва предполагаеми руски военни престъпления в Украйна и че планира да изпрати там следователи за военни престъпления.

По време на същия брифинг неговата датска колежка Мете Фредериксен каза, че страната й ще увеличи приноса си за оръжия за Украйна с 600 милиона датски крони (80,66 милиона евро).

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Кр
    Крум
    4 -1
    08:09, 24 апр 2022
    както и преди 80 години с Хитлер целия феодално-фашистки свят иска да победи Русия, но резултатът ще е същия. Фашистките от цял свят ще са в кочината
    • Ко
      Кочо
      4 -1
      08:13, 24 апр 2022
      Испания-най-явно фашистката държава, до 1975г. управлявана от гнусния фашист Франко и после върната официално на Бурбоните, в уж "демократична Европа ". Испания е фашистка от 100 години! Защо НАТО не бомбардира Мадрид, каталунците направиха референдум и гласуваха за независимост от Испания на Бурбоните?! Нали са за демокрацията?!
    • От
      Отговор
      2 0
      08:16, 25 апр 2022
      Коче , значи Каталуния не може да се отдели , а Украйна може .
      Настаниха се в цяла Европа , Балканите , отидоха в Украйна и посягат за още и още !
      Подстрекателите които изливат милиони долари за преврати и подмолни дейности са виновни за положението в Украйна . И не само там .
Последни новини