От х:

Днес в x:

Украйна спря руското нашествие към Киев през понтонен мост, показват сателитни снимки

Украинските военни са предотвратили опит на руска военна техника да премине река Ирпен по понтонен мост край Гостомел. Това показват данни от нови сателитни снимки от Maxar Technologies, съобщава CNN.

Мостът се появи за първи път на сателитните снимки на Maxar в четвъртък, 10 март. Допълнителна снимка, публикувана на 13 март, показва разрушения понтонен мост и руска военна техника, стояща наблизо.

Украинските военни в Ирпин досега отблъскват настъплението на Русия към украинската столица. Тъй като главният мост през река Ирпин беше разрушен, за да се осуети настъплението на Русия, реката представлява голяма пречка за руските военни.

Понтонният мост се намираше в открито поле на около осем километра северно от главния мост през река Ирпин.

Това е второто известно място, където руснаците са построили понтонен мост за движение на превозни средства. В началото на инвазията Русия построи понтонен мост през река Припят в зоната за изключване на Чернобил и след това десетки единици военна техника преминаха по него.

По-рано в Ирпин руски нашественици застреляха кореспондент на Ню Йорк Таймс, друг журналист беше ранен. Сега на журналистите е забранено да влизат в града от съображения за сигурност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини