От х:

Днес в x:

Средношколци от Кърджали в онлайн конференция с ученици от Азербайджан

Днес се проведе онлайн конференция между представителите на две кърджалийски училища - СУ "Петко Рачов Славейков" и СУ "Отец Паисий" - с учители и ученици от град Шуша, Азербайджан. Срещата бе инициирана и ръководена от представител на посолството на Азербайджан в София, а темата бе Ходжалинското клане, от което днес и утре се навършват точно 30 години. 
Идеята за съвместно сътрудничество между училища от двете държави възниква при скорошната среща на кмета инж. Хасан Азис и извънредния и пълномощен посланик на Р Азербайджан в София Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов.
Конференцията днес, посветена на най-трагичната годишнина в историята на Азербайджан, обедини учители и ученици в изричната убеденост, че хората трябва да учат историческите уроци и да не позволяват грешките да се повтарят. В крайна сметка важна е човечността.
Кърджалийските училища получиха възможност да се представят. От името на СУ "П. Р. Славейков" на срещата присъства директорът Милко Багдасаров, педагогическият съветник Нешка Шопова, председателят на Ученическия парламент Деница Георгиева от 11г клас, Мария-Магдалена Делчева и Ана-Мария Славкова от 11в, Сейрула Лютви и Ангел Желев от 8а клас. Деница запозна присъстващите с основните детайли за училището - брой ученици, девиз, традиции и дейност на УП. Мария-Магдалена в качеството на ученик от профил "История" с множество награди от конкурси за исторически есета разказа накратко за подобни трагедии в българската история. Ана-Мария говори за спортните успехи, а момчетата - за новите СТЕМ технологии,
В края на срещата присъстващите си пожелаха да могат скоро да направят реални посещения, а азербайджанските учители и ученици пожелаха да присъстват виртуално на поне урок по английски език в СУ "П. Р. Славейков". Пожелаха си също дълго и ползотворно съвместно сътрудничество в различни направления.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    Някой
    1 0
    10:02, 26 фев 2022
    Все едни и същи лица.
Последни новини