От х:

Днес в x:

Искри между настоящия и бившия премиер след нова информация по темата "Барселонагейт"

"Барселонагейт" отново стана първа тема в държавата ни, след като доклад на Испанските власти по разследването стигна до България. Прехвърчаха искри между настоящия и бившия премиер Кирил Петков и Бойко Борисов.

По неофициална информация на "По света и у нас", докладът на испанските власти е изпратен в МВР в началото на месеца и в него е цялата хронология по закупуването на къща в Барселона за пет милиона лева от български лица.

Премиерът Кирил Петков заяви, че е видял доклада.

Това, което ясно се показва е, че испанските власти ни казват - има голям риск от пране на пари и парите за тези 5 млн. най-вероятно са свързани с високопоставени български политици. С други думи, вече не говорим за медии, тук говорим за испанските власти, които нотифицират нашите власти и ето сега вече възможността и на прокуратурата да се задейства. Едновременно с това трябва да допълним, че както американските власти дадоха техните данни за Магнитски, ето, от всички страни от Европа, от Щатите показват, че предишното управление, хора, ясно описани в Магнитски, а в случая имаше недиректни имена, но факт, че имаше снимки, свързани... Аз лично не съм видял тази страница, но ми казаха днес, че доклада включва снимка на г-н Борисов. Хората внимават да не направят дипломатически скандал. Те ни дават информацията и от тук нататък е въпрос на българските власти, в случая на българската прокуратура, да си свърши работата. Колко време още ще чакаме някой друг да ни дава информация, а ние тука нищо да не правим по въпроса и даже ето, в случая Магнитски, г-н Пеевски да казва: всички са се объркали, дори американските власти. Сега съм сигурен, че най-вероятно от ГЕРБ ще кажат, че испанските власти са се объркали, коментира премиерът Кирил Петков.

Реакцията на ГЕРБ не закъсня. Лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че "се претопля стар скандал".

Нито съм имал къща в Барселона, нито имот, нито имам, нито ще имам. Внушенията, които се правят - дори не ми дават възможност да наема адвокат да се защитавам, защото за снимка какво да направя, че са ме сложили на снимка с някой футболист? И нека сега ако имат такъв доклад - да го пращат, да го разсекретяват, да проверяват, каквото искат да правят и да доказват или да се извиняват - едно от двете, заяви Борисов.

Защото пише по слухове и медийни публикации. Вие знаете сигналите, които се носеха, знаете публикациите в "Ел Периодико" и на базата на това изпращат справка на хронология, отговори Борисов.

Той допълни, че в годините много пъти е бил в Испания, снимал се е с много хора, така че нищо чудно, че снимката му присъства в периодичния печат.

Премиерът Кирил Петков допълни, че очаква този път българските власти да си свършат работата по сигнала на испанските.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    5 -7
    10:07, 15 фев 2022
    Не мога да разбера,защо Мутрата се обажда!Не разбра ли най-после,че колкото повече "шава",толкова повече му влиза!Няма ли някой от неговите "ТУЛУПИ" да му каже,че е олайнен от главата до петите!Само за това,че сме на последно място в Европа,трябва веднага да се арестува и да е до живот в Софийския!
    • Ма
      Малазанеца
      8 -4
      11:01, 15 фев 2022
      Гледай си работата! И защо трябва да е арестуван- защото пишело някаква недоказана измислица за него в нета ли? Ми че то и за Кирил Петков може да пише, че понеже са го виждали в компания на обратни, значи от това следва,че и той е гей :) Да ви е*а и логиката!
  • 2
    "Наблюдател"
    2 0
    16:26, 15 фев 2022
    Значи така. Типично по български да окепязим някого, да го унищожим, ако може. Ми вижте от историята на 19 век до днес.Само на мъртвите правим паметници. Стамболов, Капитан Петко войвода, Петко Д. Петков, Буров, Борис 3 с извадение кости от рилския манастир и разпръснати в реката и т.н. Безброй преди и след 9 септември и сега след 1989 г. Докога ще продължава всичко това. Болни мозъци, фиксирани в дадена личност. Вапцаров знаете какво е казал "...Какво тук значи някаква си личност!" Всичко да отречем, всичко и всеки да окаляме. Затова сме на това дередже, ама май Петко Славейков го е казал най-точно:" Не сме народ, не сме народ, а мърша, това ще кажа и с това ще свърша!"
  • 3

Още новини

Последни новини