От х:

Днес в x:

Темите за смърт, икономика и политика вълнуваха най-много димитровградчани през 2021г.

Традиционно ви представяме статистика за най-четените и коментирани новини за изминаващата година.

Припомняме ви, че от края на 2019 година започнахме да обогатяваме новинарските статии с видео материали, както и с излъчвания на живо през фейсбук страницата ни. Материалите с видео съдържание са обозначени в заглавията с този символ .

Ето я и статистиката за 2021 година от информационния ни сайт Dimitrovgrad.BGvesti.Net. Това са темите, които предизвикаха най-голям интерес и уникални прочитания за изминаващата година.

Най-четената новина през годината бе от черната хроника - Моторист загина при катастрофа по пътя между Хасково и Димитровград. Към този материал, белязан от човешката мъка, любопитство да го прочетат са проявили над 31 000 души. Инцидентът потресе жителите на областта и дни по-късно мотористи от цялата страна направиха мотообиколка в областния град и призоваха за толерантност на пътя.

Следващият материал, заинтригувал димитровградчани, е за димитровградско предприятие по време на пандемия, чиито собственик заяви - "Затваряме до края на април", заяви собственикът на едно от най-големите предприятия в Димитровград - над 26 000 души са прочели този материал. Собственикът на най-голямото шивашко предприятие в Димитровград с над 300 служители заяви тогава, че може да прекрати своята дейност до края на април месец 2021г. Причината за евентуалното затваряне на фабриката беше отказът на почти всички служители да се ваксинират срещу Коронавирус, като това поставяше под въпрос дали предприятието ще може да изпълнява поръчките си за международния пазар. В последствие голяма част от персонала на предприятието се ваксинира или доказа, че е поболедувал COVID-19.

Голям интерес имаше и към материалите, свързани с повторилите се три пъти в годината парламентарни избори, като Окончателни резултати от РИК -Хасково за Парламент: ГЕРБ-СДС са първи, който е прочетен от близо 20 000 души.

На четвърто място по четаемост е материал отново от черната хроника -  Бременна жена разчлени майка си. Зверското убийство разтресе димитровградското село Каснаково, където бременната в 7-мия месец Д...а, която е на 30 години, е убила 52-годишната си майка и е укривала трупа й дълго време.

Петото място, предизвикало най-силен интерес, е от икономическия сектор - Димитровградска фирма строи голям търговски обект на мястото на военен имот в Хасково. Информацията, че димитровградската фирма „Уикенд“ ООД ще е един от инвеститорите на част от терена на бившия Щаб на дивизията в Хасково, предизвика над 18 000 души да прочетат материала.

Статистиката продължава с 2 новини, свързани с мотористи и катастрофи: Мотористи от цяла Южна България с призив за толерантност на пътя, Моторист загина на място край Димитровград след удар в камион.

Тази година ни се наложи да създадем и нова рубрика - Гореща тема: Превишаване на допустимите нива на серен диоксид (SO2) в Димитровград, поради редовните замърсявания със серен диоксид над максимално допустимите средночасови норми. Dimitrovgrad.BGvesti.Net взема на сериозно опазването живота и здравето на жителите на региона, както и опазването на околната среда, което ни направи единствената медия, която редовно провокира, повдига и следи темата. Продължаваме да търси решение за подобряването на качеството на атмосферния въздух, чрез отговорните институции, за да постигнем качествен въздух за жителите на община Димитровград. Рубриката е събрала над 86 000 прочитания на новините по темета.

За наше съжаление друга от нашите рубрики, която е за позитивни новини Гореща тема: Добрият пример не е от най-предпочитаната от читателите. Там най-четената новина е  Добрият пример: младежи се втурнаха да помогнат на старец, паднал на улицата, като този материал е събрал малко над 5 600 уникални прочитания, което в сравнение с черната хроника за катастрофи и смърт е ниска четаемост.

Припомняме ви и други новини, предизвикали по-сериозен интерес през годината:

Изграждат нов търговски комплекс в Димитровград

Димитровградчанка се самоуби, скачайки от прозорец на меджуетажна площадка

Димитровградски лекар, който е и общински съветник, събира неправомерни такси за издаване на документи, според РЗОК

Глоба за димитровградско ДжиПи, събирало неправомерно такси от пациенти

Димитровградчанин не можа да се ваксинира на Неделния пазар, защото предизвика скандал и бе арестуван

Какво се случва след ваксинацията на един димитровградчанин?

Какво се случва след ваксинацията на един димитровградчанин?-ЧАСТ 2

Стефан Димитров влиза в листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори?

Личният лекар от Димитровград, д-р Нина Найденова загуби битката с Ковид

Напусна ни д-р Валентин Палашев

Димитровград остана без Неотложен кабинет, но проблемът е по-сериозен

22-годишна димитровграчанка шофира с отнета книжка и отказва тест за наркотици

Екипът на Dimitrovgrad.BGvesti.Net Ви пожелава щастлива и изпълнена с късмет, здраве и любов 2022 година, нека димитровградчни да привличат само щастие и любов, да бъдем по-добри помежду си и да радваме своите близки и приятели. Бъдете много здрави и щастливи, живейте праведно в "града на мечтите - Димитровград"! Ние ще продължаваме да работим, за да бъдете надеждно информирани и през следващата година, както го правим вече над 10 години. Ние се надяваме през 2022 година позитивните новини да бъдат повече и по-предпочитанит от многохилядната ни аудитория. Призоваваме ви да не се доверявате на непроверени сайтове, да не четете само заглавията на новините във фейсбук, да разсъждавате и подбирате информацията, която получавате, доверете ни се и не вярвайте на всеки пост в социалните мрежи.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини