От х:

Днес в x:

Приятелски огън с моркови в Езиковата за първия учебен ден

Осмокласничка отвръща на приятелския огън

Ожесточена престрелка с моркови се разрази в Езиковата гимназия за първия учебен ден тази сутрин. За традиционното обстрелване на “зайците” от 8 клас по-големите ученици се бяха запасили с цели торби с червени боеприпаси. Неколцина от осмокласниците обаче се осмелиха да отвърнат на канонадата и обсипаха батковците с истински дъжд от моркови.

Една батарея от по-големи ученици се бе окопала в ариегарда, до входа на гимназията и целеше с далечни изстрели новобранците. Други предпочитаха стрелбата от упор.

Новата учебна година бе открита тържествено в 9 часа. Приветствия до учители и ученици бяха изпратили областният управител Румен Данев и кметът Георги Иванов. Церемонията бе уважена от народния представител от ГЕРБ Делян Добрев, бивш възпитаник на елитната гимназия. Новопостъпилите ученици бяха поздравени от директорката Пенка Делиева, която ги приветства с добре дошли и ги увери, че имат основания за гордост, че са приети в това училище. Абитуриентите от Езиковата са единствените в областта, които взеха матурите си от първия път и не се явяваха на поправителни изпити. Завършилите нашето училище са приети на 100 процента в елитни университети в Европа и САЩ, каза Делиева.

Първият звънец прекрати приятелския огън с моркови на двора. На плочките остана зарзават за супата на цяла казарма.   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини