От х:

Днес в x:

Тракийци и областният даряват сурвачки на деца от Неделното училище в Истанбул

    Хасковските тракийци Анета Георгиева и Кирил Сарджев, както и областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов даряват 40 ръчно изработени сурвачки на деца от Българското неделно училище в Истанбул. Украсените дрянови клонки са закупени с лични средства от тримата хасковлии от днешния Благотворителен коледен базар, организиран в Областна администрация, целящ създаване на кабинет по репродуктивна медицина в областния град. Дряновиците са изработени в учебни заведения в региона.

    Сурвачките са оставени в салона на хасковското Тракийско дружество „Георги Сапунаров“, където предстои да бъдат опаковани и изпратени с куриер до Свиленград, откъдето ще бъдат транспортирани до турския мегаполис. На 26 декември в Генералното консулство на България в Истанбул ще се проведе коледно тържество, на което са поканени дипломати, председателят на тракийските дружества в България Красимир Премянов. Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи тържествена литургия.

    На тържеството ще присъстват 40 деца от Българското неделно училище, които ще сурвакат гостите с дряновиците, които ще пристигнат в Истанбул.

    Това е пореден жест на хасковските тракийци към българите в Турция. В Истанбул бяха дарени учебници, пособия, раници. През изминалия уикенд помогнаха за провеждане на изложба „125 г. организирано тракийско движение в България“, която беше подредена в „Св. Константин и Елена“ в Одрин.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      По
      ПОТОМКА НА ТРАКИЙЦИ
      13 0
      17:14, 22 дек 2021
      Радвам се искренно,когато вида и чуя за такива благородни дела на българи.
      Да знаете само колко се радват децата от неделното училище в Истанбул.
      Браво ,че още има хора да милеят за българия.
      Поздравявам и г- н Минко Ангелов за доброто му дело!
      • Ст
        Стар Тракиец
        7 -4
        18:07, 22 дек 2021
        Първо да проверят колко християнски семейства и колко християнчета има в Истанбул ! И защо като наближи коледа и всички се сещат тогава за благотворителност ?
      • Той и Форукомци можеха да направят една Кухня за бедни в Хасково ,
        ама нямат пари
        ......
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      11 -1
      19:45, 22 дек 2021
      Ние така сме затънали в лошите новини в лошотиите в живота си,че трудно приемаме добрите дела от някой като нас ,който ги прави. Много малко се иска , за да бъдем добри.Децата от неделното училище в Истанбул са чисти и мили,те ще разкажат за подаръка на своите съученици от Турция,а те на своите родители и така повече хора ще разберат за доброто от българите.
    • 3
      Са
      Саянчо 3
      3 0
      10:57, 23 дек 2021
      Попитайте бизнесмените в града дали правят нещо за благотворителност или даряват пари на хора нуждаещи се или примерно за малкото дете Гого за операция ... Абсолютно никой не си мърда пръста за съжаление ...
      • Тр
        Тракийчо
        0 0
        09:21, 25 дек 2021
        Много си прав , но на всичкото отгоре реват и че нямат пари, но има кой да ги съди.На оня свят никой нищо не е занесъл и не се е върнал никой.

    Още новини

    Последни новини