От х:

Днес в x:

Детска градина „Слънце“ в Ардино реализира проект с акцент върху екологичната култура у децата

В Детска градина „Слънце“ в Ардино се реализира проект по Националната кампания „За чиста околна среда“ към Министерството на околната среда и водите. Проектното предложение беше  подготвено от педагогическият екип на детското заведение под надслов: „Учим, играем, мечтаем в слънчева екозанималния в двора на детската градина“ и одобрено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Основната цел на проекта е да се формират основите на екологична култура у децата от предучилищна възраст чрез оптимизиране на връзката: „детска градина-учител-дете – родител – природна среда“, и оптимизиране на съществуващите материални фактори за провеждане на качествен образователно-възпитателен процес.

Община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан даде своя принос за благоустрояването на терена, върху който се изгради еко-къта в двора на детската градина.

Директорът на ДГ „Слънце“ Димитрина Александрова сподели, че инициативата е свързана със създаване на по-благоприятна среда за обучение, възпитание, игри, спорт на децата посредством провеждането на различни инициативи и дейности по озеленяване, зацветяване и обновяване на дворното пространство. „Особено важно е да се създаде положителна връзка на подрастващите към околната среда- почвата, водата, флората, фауната чрез внимателно използване на природните ресурси.Децата изпитват истинска радост от „слънчевата екозанималня“, вече полагат грижи за растенията и поставят храна за птичките в хранилките“, сподели още директорът на детското заведение. Тя благодари на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за оказаното съдействие и помощ за успешното реализиране на инициативата, както и на родителите, съпричастни към дейността.

„Искрено се надявам този еко-кът да създава много радост, настроение и слънчеви усмивки у нашите възпитаници. Да полагат грижи за растенията и птиците, и да съумеем да го опазим и облагородим още повече през пролетта. Нека всички ценим и пазим природата, защото тя е живот!“, каза още Александрова.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини