От х:

Днес в x:

Хайка за джигити на пътя в Момчилградско,пиян заловен в Кърджали

132 моторни превозни средства са били проверени при специализирана операция на територията на РУ-Момчилград в периода от 11 октомври до 17 октомври с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението, контрол на водачите за използване на обезопасителни колани, употреба на алкохол и наркотични вещества, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 40 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 8 акта и 32 фиша.

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 22,30 часа снощи в областния град бил проверен 45-годишен водач на „Ауди“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 2,55 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

53-годишен е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград за повреда и унищожаване на чуждо имущество. След подаден сигнал, че на 17 октомври срещу 18 октомври били счупени стъклата на „Фолксваген“ в село Джелепско, полицейски служители установили извършителя. Извършен е оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

Сигнал за откраднати регистрационни табели е бил подаден в РУ-Кърджали. Табелите на два товарни автомобила и документи изчезнали от паркинг в областния град. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за кражба и са предприети действия за установяване на извършителя. Табелите са обявени за общодържавно издирване.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини