От х:

Днес в x:

В Асеновград стартира Ултрамаратонът "Персенк Ултра"

В Асеновград стартира Ултрамаратонът "Персенк Ултра". Тридневното спортно мероприятие, започва от линията за СТАРТ/ФИНАЛ, разположена на централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград - пред сградата на Туристическия информационен център.

Очаква се в планинското предизвикателство да се включат близо 500 участници. Тази година маршрутите, по които ще се състезават бегачите, са общо четири на брой. Най-дългото трасе е "Персенк Ултра" е с разстояние от 160 километра. Дестинацията на "Диво Прасе Ултра" е с дължина от 110 километра, на "Орехово Ултра" 50 километра, а на "Орехово Рън" - 30 километра.

Заради разрастването на пожара над Югово маршрутът за 160-километровото трасе се наложи да бъде променен в последния момент. Тръгвайки от Асеновград, състезателите трябва да се насочат към Асеновата крепост през "Луковица" - Бяла черква и Хвойна.

Община Асеновград е партньор в организацията на спортното събитие, като осигурява помощни помещения и организационна подкрепа. Ултрамаратонът се превърна в традиция за Асеновград и вече ежегодно се вписва като част от спортния календар на общината.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини