От х:

Днес в x:

Старцево погребва младия мъж загинал в зверска катастрофа, Давидково "дава" курбан за спасените брат и сестра

Днес Старцево изпраща до последния му дом, младия мъж загинал в зверска катастрофа по пътя Давидково-Лъки. 37-годишният Владимир Пехливанов загина на място в събота . Не е семеен, но оставя млада вдовица, с която са живеели от десет години на семейни начала в селото. "Голяма трагедия, потресени сме", каза кметът на Старцево.

"Голям късмет извадихме, Господ ни е пожалил и спасил брата и сестрата, които са били в колата.Решили сме да направим курбан на пътя. За разминаване, за здраве, каза кметът на Давидково Севда Чолакова. 

17-годишното момиче заедно с брат си се познавали със загиналия Владимир. Във фаталния ден решили да се качат в колата му и заедно да отидат  до връх "Свобода", където имало оркестър и празненство. Те по-късно разказали, че шофьорът там изобщо не е пил алкохол. Тръгнал си обаче изнервен. Музикантите не му изпълнили желанията. През целия  път настъпвал газта на колата. На мястото на инцидента тя достигала над 100,120  км. в час, споделило момичето. На лек завой и път покрит с пясък най-вероятно джипа поднесъл и се преобърнал. Търкалял се около 70 метра по пътното платно и отново се преобърнал в канавка, в която се спрял. Преминаващи случайно с колата си хора виждат жестоката гледка и веднага се обадили на 112. Екпитите пристигнали много бързо. Момичето се измъкнало през прозореца. Видяла, че шофьора е с разбита глава и целия в кръв, лежи върху брат й . От нечовешката гледка детето е припаднало,казва Чолакова. Близо час пожарникарите се борили с джипа за да го повдигнат и махнат тялото, което лежало върху 31-годишния мъж. "Братът и сестрата са с много натъртвания и охлузвания, но са добре физически. Психически обаче нещата не са добре. Притеснени сме как ще преодолеят травмата от видяното", допълва Чолакова. "На почти същият участък , в същия месец през 2017 година загинаха председателят ОС в Баните - Велин Фиданов и приятелят му Красими Купенов, а Борис Иванов оцелял като по чудо. За това сме решили,че трябва да направим курбан на това мясо,каза още кметът на Давидково.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини