От х:

Днес в x:

Две златни купи в първия ден на работнически спортен фестивал завоюва СК „Спорт и здраве” от Кърджали

Две първи места и две златни купи завоюваха отборът по тенис на маса и тенис на корт – жени от СК „Спорт и здраве” в Кърджали  на започналия вчера 17-ти Работнически спортен фестивал с международно участие, който се провежда  в курорта „Св. Св. Константин и Елена” край Варна. „Никога досега не се е случвало още първия ден на оспорваната надпревара наши състезателки по две спортни дисциплини да спечелят престижните първи места и съм особено удовлетворена от представянето им”, коментира победата на тенесистките председателката на клуба Иван Караколева. 

Близо 70 състезатели от СК „Спорт и Здраве”  към РС на КНСБ Кърджали в продължение на 4 дни  ще се борят за призови места в започналия вчера 17-ти Работнически спортен фестивал с международно участие, който се провежда от 23 до 27 юни. Събитието се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Днешният спортен ден в рамките на спортния фестивал донесе на кърджалийци още едно второ място – на отбора по боулинг, 5-то място за женския отбор по дартс, 7-мо място за отбора по петанг. При мъжете в дисциплината тенис на маса за мъже състезателите на СК „Спорт и здраве” Кърджали имат всички шансове да играят на финал, който ще се състои утре.

Изключително оспорвани бяха срещите на отборите по блажен волейбол за мъже и жени, които завоюваха по една победа, но по една загуба от мъжките и женските отбори на Украйна. Срещите им продължават и утре.

Конкуренцията е жестока, защото във фестивала участват 800 състезатели от 7 държави (България, Израел, Македония, Мексико, Румъния, Сърбия и Украйна), включени в 42 спортни клуба.

Те ще се състезават в 18 вида спорт: мини футбол, волейбол, маманет, боулинг, баскетбол (стрийтбол), плуване, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, дартс, петанк, спортна табла, вдигане на пудовка, плажен волейбол, теглене на въже и плаж ен тенис. 22 кърджалийски спортни екипа по тези дисциплини са част от оспорваната надпреварата, която продължава и утре.

Павел Тенчев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини