От х:

Днес в x:

Награждават участниците в конкурса "Родолюбие:24 май - пиши красиво!"

Награждаването на участниците в третия конкурс „Родолюбие с букви, палитра и глас“, организиран от Исторически музей - Асеновград и Студио РЕ, ще се проведе днес, 10 юни, на открито - в близост до музейната сграда.

Събитието ще се състои от 17:30 ч.

В третото издание на конкурса темата беше свързана с 24 май и краснописа.

Включиха се 400 деца на възраст между 7 г. и 14 г. от цялата страна, както и участници от българското училища в Алзира, Испания.

Авторитетно жури определиха две първи награди – за първокласничката Михаела Йорданова от СУ „Вела Благоева“ - Велико Търново и за Стенли Димитров на 14 г. от ОУ „Отец Паисий“ - село Мененкьово, област Пазарджик.

II място е за Акън Юсуфов на 14 г. от ОУ „Отец Паисий“ - Асеновград, а третото - за Калина Николова на 11 г. от ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен.

Всички преписи на учениците, които избираха между „Аз съм Българче“ на Иван Вазов, „Високи, сини планини“ на Младен Исаев и „Букви“ на Цветан Ангелов, ще бъдат публикувани на сайта на Студио РЕ.

В програмата в деня на награждаването обичаната асеновградска изпълнителка Веси Пашалиева ще представи песни от дебютния си албум „Моят ритъм“.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини