От х:

Днес в x:

57.1 млн. лв. ще струват предсрочните избори

Служебният кабинет гласува план сметката за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Тя е в размер на 57.1 млн. лв. на брифинг в Министерски съвет служебният финансов министър Асен Василев оповести новината и допълни, че в тези 57.1 млн. лв. се включва пълното обезпечение на над 500 допълните секции в чужбина.

Освен тези средства са одобрени и допълнителни средства в размер на 11.1 млн. лв. в случай, че епидемиологичната обстановка продължи по време на изборите. Ако епидемиологичната обстановка не продължи по време на изборите, тези пари няма да бъдат необходими, уточни Василев.

След провеждане на обществена поръчка по доставката на машини, които ще са нужни допълнително за обезпечаване на въведеното повсеместно машинно гласуване, и след като се види колко машини ще бъдат необходими, МФ ще направи обезпечение за средствата и капиталовите инвестиции в размер на база поръчката, която бъде реализирана. След като МОН подаде информация за какво видеонаблюдение има възможност по училищата към момента и се прецени какво допълнително видеонаблюдение е необходимо, и след като ЦИК прецени дали видеонаблюдение ще има или няма да има, МФ също така се е ангажирало да подсигури необходимите средства за допълнителното техническо осигуряване, ако такова е необходимо.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бат Танас
    4 -2
    16:01, 17 май 2021
    да жив и здрав Бойко че им остави пари в излишък да харчат. Вместо да се дадат за нуждаещи се или пенсионери вдигане на заплати за здравеопазване те ще ми правят избори. Ами ако се получи шарен парламенти пак нови избори откъде пари?
Последни новини