От х:

Днес в x:

20 °C

Топ 10 смартфони с най-издръжливи батерии

Животът на батерията е един от най-важните фактори при избора на смартфон, наравно с екрана, паметта и процесора. 

Независимата платформа DXOMARK, която познаваме най-добре със задълбочените й анализи и тестове на камерите, наскоро започна да провежда тестове и с батериите на смартфоните. Вече дори публикува списък с водещите по този показател модели.  

Ще е пресилено да кажем, че сме изненадани от факта, че шест от водещите 10 позиции са окупирани от китайски марки. 

Изненадващото в случая е, че хегемоните на пазара Samsung и Apple са доста слабо представени в класацията и влизат в нея с респективно две и едно устройства. 

Първото място е отредено на Samsung Galaxy M51 и неговата огромна батерия с 7000mAh, които са оценени с резултат от 88 точки по скалата на DXOMARK. 

При тестовете моделът е издържал до три дни и един час с едно зареждане, което може да ни служи като ориентир при останалите. 

На втората позиция е моделът Power U3 на китайската марка Wiko с 86 точки, а след него се нарежда Oppo Find X3 Neo с 81 точки. 

Чак на четвъртото място виждаме iPhone 12 Pro Max с резултат от 78 точки и до два дни и един час живот на батерията с едно зареждане. 

На пето, шесто и седмо място попадат Vivo Y20s, Huawei P40 Lite и Xiaomi Mi 10T Pro 5G с респективно 75, 73 и 72 точки. 

Интересното тук е, че присъства P40 Lite, който е със същата батерия като P40 Pro, но е с доста по-невзискателни откъм енергия екран и процесор, докато самият P40 Pro изобщо не попада в списъка на DXOMARK.

На осмо място е OnePlus 8T със 71 точки, а деветата и десетата позиция се поделят от Motorola Moto G9 Power и Samsung Galaxy S21 Ultra 5G (Snapdragon), всеки от които е оценен със 70 точки. 

Важно е да направим паралел между последните два модела, които, макар и с еднакъв брой точки, имат определени разлики. 

Moto G9 Power издържа до два дни и 16 часа, докато батерията на Galaxy S21 Ultra издържа само до два дни. 

Еднаквият брой точки обаче е продиктуван от факта, че флагманът на Samsung се зарежда от 0% до 100% за по-малко от час и половина, което е два пъти по-бързо от Moto G9 Power.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини