От х:

Днес в x:

21 °C

ГЕРБ провалиха изслушването на бизнесмен, който разказа за Мата Хари и кюлчетата в спалнята

Бизнесмен разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато, пачки с пари и пистолет в спалнята на Бойко Борисов, в комисията по ревизия на Мая Манолова. Изслушването му беше провалено от депутати от ГЕРБ. 

Светослав Илчовски - един от големите земевладелци в България - заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени.

От кого са кюлчетата в спалнята?

Бизнесменът твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов "Иван Пилето" (собственик на фирма "Градус", която бизнесменът нарича "Гларус") и Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка. Той каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова го е изнудвала да спре да купува земи с думите: "Ще те дам на нашите прокурори". Срещу него била образувана безрезултатна проверка. 

Аврамова беше призована да се яви пред комисията, за да отчете дейността на „Автомагистрали“ ЕАД, на „Български ВиК холдинг“ ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Поради отсъствието ѝ в началото му, комисията премина към изслушването на анонимния бизнесмен.

Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв., за да обслужи премиера. Той каза, че я познава, но няма да каже името ѝ, защото тя има дете. Нарече я Мата Хари.

Бизнесменът декларира, че в присъствието на Борисов са му показвали клип със сексуални извращения с бизнесмен, лежащ в затвора. Той спомена имената на Миню Стайков и Николай Банев.

Час след началото на заседанието на комисията в залата влезе депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той взе думата и говори близо час, като по този начин спря бизнесмена. Манев заяви, че изслушването на бизнесмена е незаконно и данни за престъпление се дават само пред прокуратурата. Въпреки това комисията гласува заседанието да продължи.

Петя Аврамова също се появи в залата и заяви, че не познава този човек и че смята да потърси правата си пред съда. И депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова дойде със закъснение и заяви, че всеки от споменатите от бизнесмена може да потърси правата си пред съда.

Поради потока на "протестни" думи на Манев и други негови колеги от ГЕРБ, които бяха изричани на висок глас, се наложи Мая Манолова да прекрати заседанието малко след 20 часа. Тя обяви, че ще продължат работата си в петък.

След края на заседанието депутатът от "Демократична България" адв. Калоян Янков публикува видео, в което разказва за случилото се и определя думите на бизнесмена като "огромен скандал". (През първата минута и 12 секунди няма звук - бел. ред.)

"Той (бизнесменът - бел. ред.) разказа от първо лице, единствено число (...) факти, един от които беше как се прави бизнес в България, а именно - трябва винаги да се отчитат определени средства на близки до управляващата партия фирми" - разказва Янков.

За записите с издевателства над Миню Стайков адв. Янков допълва: "Били са доста хора, които са гледали този запис. Гледано е с идеята: "Казвам ти, дъще, сещай се, снахо" - какво ще се случи, ако не се спазват препоръките на премиера".

Депутатът от ДБ определя пристигането на колегите му от ГЕРБ като "нахълтване" на заседанието, което го е провалило. "Беше изключително грозно" - коментира адв. Янков и резюмира:

"Огромен скандал: първо, този господин обясни как се прави бизнес в България на малко по-високо ниво, с малко повече средства: винаги трябва да си плащаш на някой по веригата от ГЕРБ. Второ, той каза, че знае коя е Мата Хари и как е отишла при премиера, и че тя е направила снимките. И, трето, каза за тези абсолютно безобразни записи на (...) обвинено лице, което се гледа публично, в присъствието на премиера Борисов. Наистина огромен скандал, който заслужава да бъде разследван и ние ще направим това в следващото заседание, което ще е в петък".

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Не
  Не само че трябва да си ходят
  48 -10
  07:39, 6 май 2021
  Гербаджиите трябва да бъдат съдени и сложени в затвора. Няма да има справедливост докато не се разправим с тия изроди. Трябва да се даде пример на всички следващи че така не може. Преяждането с власт е много вредно.
  • То
   точен коментар
   30 -8
   09:39, 6 май 2021
   Абсолютно вярно.
  • От
   От медиите
   3 -7
   17:59, 7 май 2021
   Окончателно рухна аферата "Мата Хари" покрай псевд... Виж коментара
 • 2
  Ге
  Гергьовден
  39 -10
  08:08, 6 май 2021
  Буци и шайката му ще бъдат разкатани в следващите месеци.
 • 3
  Ми
  Милан Качаров
  34 -9
  08:53, 6 май 2021
  Депутатите от герб когато е в тяхна полза знаят и цитират правилно законите прокурорите трябва да се самосезира при сигнал за престъпление. Прокурори спите ли или броите овце а може би нещо друго ???????
 • 4
  Хм
  хм
  34 -8
  08:57, 6 май 2021
  За съжаление Бойко все още е много силен.Притежава всичките структури.И на полицията и на всички останали институции.Срещу него трябва да се борим много сериозно и изобщо не бива да го подценяваме.Освен това нали не си правите илюзии на кого са всички големи медии.Той каже някоя голяма и опашата лъжа и всички повтарят ли повтарят докато го запомните ...Битката ще бъде дълга докато се измете всичко. Надявам се тази страна най накрая да стане по нормална и българите да поискат да се върнат.Нямаме друг шанс.Изправете се хора, трябва да ги изметем.
  • ИР
   И рибите лапат ли лапат
   4 -22
   19:39, 6 май 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ни
   ние явно сме рибки
   17 -3
   21:35, 6 май 2021
   През цялото време Боко лъже. Ние нали сме рибки и всичко му вярвахме, а защо да не вярваме и на другите които говорят какви ги върши Боко?Тъжно ви е Герб че си отивате, така си бяхте подредили краденето .... и тоя прост народ как го замаявахте .... всички телевизии купихте, никой не смее да гъкне .... е да ама само вие си мислите че народа е прост !Народа вече много време чака на това да се сложи край. Обаче крадците доброволно не пускат властта и продължават да лъжат : не е верно, този бил не знам си какъв убиец. Абе не ме интересува този какъв е а не понасям да ме управлява Боко. Айде сиктир .....
  • На
   Направеното се вижда
   5 -25
   21:51, 6 май 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ха
   хахахахаха
   17 -2
   07:36, 7 май 2021
   Ненормалници, отивайте си , накрая ще ви убият с камъни, отивайте си
 • 5
 • 6
  • А?
   А?
   2 0
   21:39, 6 май 2021
   Кои са близачите и пикльовците, ще ни разясниш ли?
 • 7
  Обаче работата хич не е за смях.Това животно ни управлява ...
 • 8
  Въ
  Вълка
  6 0
  21:39, 6 май 2021
  Няма кой да ги осъди тези хора, решението е друго...
 • 9
  To
  toro
  18 -3
  21:48, 6 май 2021
  Първа стъпка на служебното правителство - смяна на всички гербаджии на възлови позиции, после и надолу до последната калинка. Не се ли изчистят до дъно, ще се върнат и последствията ще са още по-тежки.
 • 10
  Ту
  Турчоляка
  5 -2
  05:38, 7 май 2021
  Само ми кажете едно нещо, преди Бойко да дойде на власт колко бяха българите в чужбине и колко са сега най елементарен пример.
 • 11
  Пр
  Принцесата от Монако
  4 -5
  14:04, 7 май 2021
  Еха,този е гледал много криминални филмчета!По физиономията му личи,колко е гузен!И трябва някой да е много тъп,за да повярва на тези снимки с шкафчета,кюлчета,пачки!Много,много тъп!

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини