От х:

Днес в x:

Авария във водопровод подкопава стълбището на въжения мост за „Възрожденци”, може опасно да го компрометира

Изображение 1 от 3

    Авария във водопровод за промишлена вода подкопава стълбището на въжения мост за „Възрожденци” и може опасно да го компрометира. За това алармират граждани. Те настояват отговорните институции да действат незабавно. От Общината уверяват ,че нямат отношение към водопровода.Управителят на „В и К”инж.Славчо Славков заяви за Кърджали бг вести, че съоръжението за промишлени води е частна собственост,и фирмата ,която го притежава трябва да поеме ремонта. До сега във „В и К” не е постъпвал сигнал за авария.

      Специалисти прогнозират още пет-шест години живот на въжения мост.Той е строен в средата на миналия век,заедно с въжената линия,която вече не съществува.Въжетата,които носят конструкцията са стари и са корозирали.Мостът изисква цялостно обновяване.

    Тези дни по инициатива на Община Кърджали бяха подменени компрометираните талпи на съоръжението.Специалистите са единодушни,че мостът е безопасен за преминаване.

      Въженият мост е ключова връзка на централната част на града с кв.”Възрожденци”.От тук преминават стотици кърджалийци,отивайки на работа в „Горубсо”,центъра на града,индустриалната зона.Особено интензивно е движението в хубаво време.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      1 0
      18:35, 22 яну 2021
      Ицо Фрица и Иван Чилов, къде са? Или тук няма далавера и нека да е за обществена сметка? Смешници.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини