От х:

Днес в x:

Оранжев код за опасно време - силен вятър и обилни валежи в Смолянско

Оранжев код за опасно време е обявен за днес в седем области в страната. В Смолянско ще духа силен южен вятър с пориви до 24 м/сек. Ще има и валежи с очаквани количества, в южните райони от областта, достигащи 30-50 л/кв.м, ще са придружени от гръмотевични бури. Ще има градушки. Максималната температура в Смолян ще достигне едва 17 градуса.

В страната днес ще духа умерен и силен вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите на южния вятър ще достигат 24-27 м/сек. Над Западна и Централна България ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, в припланинските райони количествата ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали.
Максималните температури ще са в широки граници от 20°-22° в Югозападна България до 30°-32° на североизток. През нощта срещу неделя температурите ще започнат да се понижават.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни и на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен и бурен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите ще достигат 24 – 27 м/сек. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини