От х:

Днес в x:

Организаторите на протеста срещу правителството в Смолян: За да е успешен, протестът трябва да е мирен

    Те се определят като група граждани, обединени от обща идея и необвързани с политически партии. Нарекли са гражданското си движение "Родопско сърце". Защото всеки от тях живее в Смолян, милее за града и иска да се реализира тук. Подтикнати са и от протестите в другите градове, но искат да изразят собственото си недоволство.

    "Ние живеем в един малък град, виждаме какво се случва с малкия град. Аз лично смятам, че политиката, която се осъществява в момента кара хората от малкия град да търсят препитание извън града или в чужбина, което не е както трябва. Подтикнати сме от цялото това беззаконие и безхаберие, което се случва", казва един от организаторите Евгени Семерджиев. Основното искане на протеста е за оставка на правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Признава, че техните искания доста се припознават с исканията на политически партии, но е категоричен, че няма им  позволят да "яхнат" недоволството. "Ние се дистанцираме, протестът е изцяло граждански и няма да допуснем провокации".

    Освен това ще се протестира мирно.
    "Всеки, който дойде да участва, молим да спазва обществения ред, да не провокира органите на реда. Нека да се съберем да направим един успешен протест утре вечер. За да е успешен протестът, трябва да е мирен", заяви Евгени Семерджиев.
    От Гражданско движение "Родопско сърце" призовават още да се пази чистота на площада и да се спазват противоепидемичните мерки, заради Ковид-19. Препоръчва се на хората да носят медицински маски и да спазват отстояние един от друг, доколкото това е възможно.
    Протестиращите се събират на 17 юли от 19 часа на площад "България" пред Родопския драматичен театър.

    Величка Петкова
       

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини