От х:

Днес в x:

Кирил Добрев: Можем да спорим за мястото на държавата, за цената на реформите, но не и за целта

Кирил Добрев присъства на отчетно-изборната конференция на социалистите в Първомай в качеството си на зам.-председател на БСП, отговарящ за организационните въпроси в Партията.

След изслушване на отчетния доклад той даде своята оценка за работата на местната партийна организация пред съпартийците си, а по-късно отговори и на въпроси за сайта parvomai.NET

Теодора Кирякова: Каква е оценката Ви за дейността на БСП-Първомай и нейното ръководство?

Кирил Добре: Изпитвам чувство на гордост когато присъствам на конференциите на такива организации, спечелили изборите. Знам тежката кампания, която мина, знам усилията, които положи всеки един от членовете на Партията в Първомай. Затова изпитвам чувство на гордост. Докладът беше изключително обективен. Най-важното в него бяха начертаните перспективи.Т.е. и досегашното ръководство и бъдещото ръководство на партията в Първомай дава перспектива на развитието на БСП, а това е именно – стабилизирането на партийните организации, покриване на всяка една секция с партийна организация и създаването на клубове по интереси, които да създават политика в града. Честно Ви казвам – изпитвам чувство на гордост.

Т.К.: И не сте се изявявал като кандидат за лидер на Партията?

К.Д.: Говорих в друго качество, говорих като човек, който до сега е участвал в предизборните кампании на БСП, който носи отговорност за победите и загубите през последните 3 години. „Изявата ми“, както казахте Вие, като кандидат за лидер на Партията ще бъде в регламентираното време от 12 август до 12 септември.

Т.К.: И какво ще предложите на съпартийците си?

К.Д.:Цялата ми стратегия ще се изгради на 3 основни стълба и на една основна дума. Думата „консолидация“. Без да се консолидираме, без да има единство вътре в БСП, ние няма да постигнем успехи. Готов съм като представител на  средното поколение да подам ръка и към поколението на моите родители и към поколението на моите деца. За добро, всички те продължават да са активни и към днешно време. Помирението в Партията, „стрелбата в обща цел“ е изключително важно за нас. Това е първият стълб.

Вторият – консолидация между всички ония малки и по-малки леви партии, които успяха да се нароят през този 30-годишен преход. Всяка една от тях има своя малка или по-голяма тежест. За да можем да убедим обществото, че искаме най-доброто за България, ние трябва да търсим консолидация в лявото. Но тя не минава през заявки в листите и през пазарлъци. Минава в обща стратегия за управление на страната и България. Имам особено чувствително мнение за хората, които са напуснали БСП в тежки моменти. Моменти, в които БСП е била мачкана и навирана в ъгъла и някой си е търсил вратичка да избяга.Е, „заден вход“ за такива хора няма да има.

Третият стълб е консолидацията в обществото. БСП е била национално отговорна партия през всичките тези 30 години на преход и благодарение на нея са се случвали колкото и малко да са, но хубави неща за България. Да тръгнем от финансовата стабилност, членството на България в Европейския съюз. Днес кризата ни дава нов шанс да изградим една красива, модерна България. С помощта и на всички огромни европейски средства, които се очакват и с помощта  на средствата,  които ще бъдат заделени в бюджета за стабилизиране на икономиката, ние можем да изградим една модерна държава. А и това е време да намалим различията между нас и западно европейските държави.

Т.К.: В какво се състои сила на БСП?

К.Д.: Силата на БСП се състои в хората, в различните мнения, в палитрата от различни личности, които има в БСП. Това, което липсва към днешна дата е диалога между тези хора. И съм убеден, че ние можем да поставим началото и съм готов да организирам форум, в който всеки да говори за бъдещето. В миналото сигурно всеки ще намери начин какво да го раздели. От него трябва да вземем поуките от грешките, за да не ги допускаме в бъдеще.

Т.К.: Кое ще е различното, което бихте предложил като лидер на партията?

К.Д.: Освен това което изброих – да събера партията и да събера лявото, това е планът за България – това е каузата, която трябва да дадем на обществото. Естествено, че аз сам не мога да създам документ и подобен план. Той е необходим и от него ще се възползва следващото поколение. Това трябва да бъде план поставен на национален консенсус. Идват правителства, всеки поставя различни цели - трябва да сложим точка на това един път за винаги. Ние трябва да имаме една обща цел. Можем да се скараме по пътя с другите политически сили, можем да спорим за ролята и мястото на държавата, можем да спорим за цената на реформата, която трябва да направим, но не и за целта. И в това е силата на БСП.

Т.К.: Стана популярен фейсбук патриотизмът, в социалните мрежи се правят заявки за промяна, когато влезе вътре човек остава с усещането, че е създаден революционна обстановка. Вие как виждате тези неща?

К.Д.: Ползвам фейсбук като място за контакти, но винаги съм бил привърженик на реалните действия и реалните революции. За съжаление мога да кажа, че недоволството във фейсбук е 10 пъти по-голямо от  реалното недоволство.

Т.К.: Виждаме недоволство в социалните мрежи, скандали избухват всеки ден, а нищо не се случва. Какво трябва да се случи, за да се събуди този народ?

К.Д.: Според мен компроматите, калната кампания отвращава хората и ги отвращава дори и от желанието да отидат да гласуват. Проследете и вижте - страх, завист и омраза не могат да бъдат нещата, които да движат процесите. Обратното – БСП винаги е била онази позитивна сила, която е казвала „За“ България, „за“ развитието и винаги около позитивните каузи можеш да събереш по-голяма подкрепа отколкото негативна.

Благодаря за интервюто!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    12
    123
    12 0
    07:51, 30 юни 2020
    Този сам не си вярва, но заучени фрази-колкото щеш. БСП била "за" ха-ха-ха...А и какво си четат от докладите, и какво е реалното положение в общината - това са съвършено различни неща.
  • 2
    12
    124
    0 -1
    13:06, 30 юни 2020
    Общината,
  • 3
    12
    125
    12 0
    13:09, 30 юни 2020
    Положението в Общината ....ето го.....Ново назначенията - алкохолици , наркомани и шизофренията Божко . Да ви е честито....!
    • 11
      1118
      6 0
      15:50, 30 юни 2020
      Вярно е това 125, че той Божко се изпокара с целия град, правеше мили очи на Папазов, сега на Митков, луд човек на лицето на портала, вижте му диагнозата , там пише, осъзнай се Кмете и го прати където му е мястото.
  • 4
    12
    123А
    10 0
    13:19, 30 юни 2020
    Баща му предаде партията, този с 40 фирми , ето заради такива се стигна до тук.
    • Дя
      дядо благоев
      7 -3
      14:11, 30 юни 2020
      Чи те комунистите винаги са били такива ва. Те са по срашни и от зверовете постоянно се дебнат кой кой да прехака. Ама те нека се дебнат и жафкат ама покрай тях 45 години сумати народ изгоря и продължава да го ри и да свети
  • 5
    Зд
    Здравко
    7 0
    14:14, 30 юни 2020
    На времето баща му предаде България в ръцете на кръдеца Иван Костов,а тозе престъпник го хванаха с куфари пари от далавери на границата.
  • 6
    32
    321
    8 -1
    15:44, 30 юни 2020
    Безочието явно е повсеместно. Ако днешните се катурнат, да му правим сметката какво ще дойде на тяхно място. Управляващи, "опозиция " - все е тая. Така де нали са си БКП всичките......А примера на Община Първомай е показателен....... Разчистване на сметки, гонка на интелекта и назначаване на простаци, алкохолици, хора с ниско образование,наркозависими но.....наши. Хора които безделничат в Администрацията и на които ние данъкоплатците плащаме заплати. Да са ни честити . Нека това бъде пример какво ни чака с Кирета, Никита,Тосковци и тям подобни на национално ниво.
  • 7
    Ба
    бай уй
    6 0
    22:51, 30 юни 2020
    Не е истина..Единия го духнаха от една фабрика,че идва сутрин на кило уиски на работа и се налага да шофира,другия развърта полицията две седмици,като инсценира кражба у дома си и накрая Митков ги взема на ясла и ние ще ги храним....
  • 8
    Ба
    Бай Уйо
    2 0
    13:52, 1 юли 2020
    Стига с тези позивни, кажи ги кои са тези, стига на мъчи, щот нещо не сме в час с назначенията в общината
    • Ба
      Бай уй
      4 0
      00:20, 2 юли 2020
      Не четете сайта редовно,за това. Стругарчето развърта ли полицията 10 дни ,А ? Другия е станал 200 кила от алко...
  • 9
    Ст
    стар комунист
    3 0
    22:23, 1 юли 2020
    А бре момче, такива като теб кариеристи сега с лопата да ги ринеш!От 30г съм се наслушал на празни приказки на кило.Искам да чуя ясно и точно, че след като ти поемеш управлението на Партията ще направиш това, това, това и всяка година да се отчиташ както ние едно време, какво си свършил за годината ,ако ли не - вземаш си шапката и айде по живо по здраво.То и затова нищо сега не върви на никъде щото е една каша едни крадат, други мизерстват ,няма работа и за нищо никой не търси сметка.Изобщо държавата е на автопилот и никой няма смелост да се тури за лидер ,за да тръгнат работите.
  • 10
    Ве
    Ветеран.
    3 -1
    13:36, 2 юли 2020
    В момента само лаят никой неще да поеме щафетата и не е подготвен ама та партия трябва да се сътрие и хората да я изтрият от плитките си мозъци и да се кара напред бита карта са и нищо вече не може да излезе от тях сам ги мъчим нас мъчат и сумати години на вятъра но този път спечелиха от негативтия вот но и това ще е донякъде няма постоянно противтика да играе за тях на месно ниво ще се усетят отгоре цяла Бг победа сам тука 3 загуби поредни децата вече разбраха че нещо гнило става ама карайте до където върви един набор цял погребахте ейтака за те толко години нищо.

Случаен виц

Последни новини