От х:

Днес в x:

Седмокласниците вече могат да проверяват резултатите си от националните външни оценявания

Учениците и родителите вече могат да проверяват резултатите от националните външни оценявания след седми клас по български език и литература и по математика. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Проверката на резултатите на седмокласниците става с входящ номер и с кода за достъп на адреса: http://priem.mon.bg

Обявяването на резултатите по-рано осигурява на учениците и родителите достатъчно време, за да направят избор на училище, профил или на специалност от професия според получения бал на ученика, отбелязват от МОН.

Срокът за подаване на заявленията за класиране гимназиите е от 3 юли до 7 юли 2020 г.

Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Кандидатстването е електронно, но се запазва възможността за подаване на заявление и на хартия. Това може да стане в определените от регионалните управления на образованието училища-гнезда. Като отделно желание, трябва да се записва всяка избрана паралелка, а не само избраното училище.

Обявяването на списъците с приетите ученици на първия етап на класирането в гимназиите е до 13 юли.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    00
    007
    0 0
    13:05, 26 юни 2020
    Коя оценка отразява реално знанията на ученика-годишната оценка,или тази от външното оценяване?
    Разбира се,че годишната!Трябва да се назначи умен министър,който да изгони всички "мисирки" и да се направи образованието както трябва!
    • Ха
      хаха
      0 0
      13:23, 26 юни 2020
      Оценката отразява представянето в конкретния момент. Това представяне може да зависи от много фактори в този момент - настроение, отношения, статус на родителите. Външното оценяване елиминира някои от тези фактори и поставя на един кантар децата. Мисля, че това е най-доброто нещо сред всичките реформи досега. Що се отнася до реалните знания - това е друго нещо, доста различно от оценките. За умението да бъдат максимално показани тези знания, когато е нужно, въобще няма и дума да кажа. Във всеки случай световната и вековна практика е - колкото повече изпити вземеш, толкова по-високо се класираш. Лоша е само тази система, която класира хората без изпитания, без да им даде шанса да се доказват, независимо дали го правят за себе си или за другите.
Последни новини