От х:

Днес в x:

Историческа, но очаквана победа на Вучич в Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич обяви историческа победа на своята десноцентристка партия на парламентарните избори вчера, с 63,4% от гласовете, предаде Франс прес, цитирана от БТA.

"Признателен съм на народа за тази историческа подкрепа", заяви той пред свои привърженици в централата на сръбската прогресивна партия в Белград. "Ние спечелихме навсякъде, спечелихме и там, където никога не бяхме печелили", каза Вучич, цитиран от АФП.

Сръбската прогресивна партия побеждава на изборите с 63,35%, съобщи на пресконференция снощи в Републиканската избирателна комисия представителят на Републиканското статистическо бюро Миладин Ковачевич, който влиза в нейния състав, цитиран от ТАСС.

"Обработени са данните от 196 избирателни секции. Активнотта на избирателите е 59,43%. Води Сръбската прогресивна партия с 63,35%, следвана от Социалистическата партия на Сърбия с 10,67% , трета е Сръбската радикална партия с 1,58%", заяви Ковачевич, като допълни, че останалите партии не са преодолели бариерата от 3%.

Председателят на РИК Владимир Димитриевич съобщи, че в хода на гласуването не са били установени сериозни нарушения.

"Всички секции затвориха навреме, нямаше данни за сериозни нарушения", каза председателят на комисията, цитиран от ТАСС.

Източник: ClubZ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини