От х:

Днес в x:

Изписаха последният с ковид -19 от смолянската болница, трима остават на домашно лечение

В болницата в Смолян вече няма пациенти с ковид -19, като и последният беше изписан от инфекциозното отделение. Други три случая с положителни проби на коронавирус са на домашно лечение. Последният обявен на 22 май е 41-годишен мъж от Смолян, служител в „Костал“ Пазарджик, който е в добро общо състояние и на домашно лечение.

От началото на обявеното извънредно положение на 13 март до днес - 22 мъже и 19 жени /общо 41/ са случаите на заболели с коронавирус от региона.

Починалите жители на област Смолян са общо четирима. По последна информация от РЗИ - Смолян към 25 май под карантина общо са 337, предимно завърнали се от чужбина.

В страната 191 пациенти с потвърден COVID-19 са под лекарско наблюдение в болнични условия, 20 от тях са в интензивни структури.

14-дневната карантина остава за идващите от страните с най-висока заболеваемост от COVID-19, поясни доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

"Решението е да премахнем 14-дневната карантина за пристигащите български и чуждестранни граждани от страните от ЕС, както и Сърбия и Северна Македония, но да остане за 8 страни, които имат най-висока заболеваемост през последните две седмици в Европа. Това са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португация, Испания, Малта и Италия", каза той.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини