От х:

Днес в x:

Караниколов: Около 15% от спрелите работа фирми фалираха

Около 15 % от фирмите у нас, спрели работа заради кризата с коронавируса, са фалирали. Останалите представители на бизнеса са подновили работа. 

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по БНТ. 

Той коментира и предстоящото създаване на държавни бензиностанции. Това интересува хората, но важното са данъчните складове. През тях могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от различни места носят гориво и има конкуренция, толкова по-добри цени и по-добро качество на горивото ще имаме, каза още Караниколов. 

Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел ще работи така, че да е пример за това как се формират цените, обеща министърът. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    какви глупости говорите
    8 0
    19:06, 23 май 2020
    Много са съществуващите бензиностанции.Следователно трябва да има конкуренция в цените и да паднат.Ако не падат значи има картелно споразумение. В тази държава няма контрол! Създават се закони в полза на определени частни интереси.Докато не си разчистите оборчето и не назначите читави контролиращи хора и държавно гориво да продавате пак няма да се оправи играта.Ще стане още по лошо. Този вече окрупнен бизнес ще отиде в ръцете на когото трябва. Аман от мутри.Вие на мутри не можете да отказвате.Самите вие сте мутри. Ние не сме малоумни. Пътя е революция.
  • 2
    Ив
    Иван
    6 0
    08:06, 24 май 2020
    Караниколов,ти си пълен палячо и смешник.Раздадохте ли фурмите?Нашия народ не се храни с агнешко,сирена и кашкавали,а със фурми....пълни измекяри....Гледайте му интервюто и ще разберете,що за насран *** е....
Последни новини