От х:

Днес в x:

Eмоджи с италианското знаме бъгва устройствата на Apple

Нов бъг, свързан с необичайни символи, тормози устройствата на Apple и прави така, че версии на iPhone, iPad, Mac и Apple Watch да блокират, когато получат конкретен набор от символи чрез нотификация. Комбинацията е странна и съдържа емоджи с италианското знаме и букви от азбуката на езика сидхи, говорен в Пакистан. Тя причинява пълно сриване на системата, ако я получите като входящо известие.

Това не е първият път когато потребителите на Apple се сблъскват с подобен бъг. През 2018 г. символ от екзотичния език телуго, говорен в Индия, бе отговорен за блокирането на хиляди устройства. Засега няма начин да се предотврати изобразяването на проблемни символи и последвалото сриване, но в този случай бъгът поне засяга само известията. Ако имате устройства на Apple, може просто да ги изключите, докато проблемът се реши.  

Apple обикновено оправя тези бъгове за кратко време, така че не очакваме това да бъде сериозен проблем. Според някои бъгът вече е изчистен от втората бета на iOS 13.4.5, така че официалният пач явно няма да закъснеe.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини