От х:

Днес в x:

Привилегиите, с които Хари и Меган се разделиха

Мегзит вече е факт. Принц Хари и Меган Маркъл вече не са част от кралския двор и не можем да се обръщаме към тях с "ваше височество". Редом с всички задължения и протоколни ограничения, които паднаха от плещите им, съпрузите се разделиха и с някои привилегии, които не са за подценяване.

Турнета

За краткото време, в което бяха херцог и херцогиня на Съсекс, Хари и Меган имаха две дълги и изпълнени с много емоции и срещи турнета. Първото - в Австралия, Нова Зеландия и Фиджи, а второто - в Южна Африка.

Разбира се, и сега могат да си организират дълги пътувания с цел популяризиране на каузите си, но не и в ролята си на официални представители на кралицата и кралския двор. А и всички разходи са за тяхна сметка.

Финансиране

С желанието си за "финансова независимост" Хари и Меган дадоха заявка, че не искат помощ от кралския двор. Преди Мегзит те получаваха средства от Суверенния грант на семейството, които покриваха 5% от годишните им разходи - за охрана, транспорт, екип.

Останалите 95% идваха от джоба на принц Чарлз, който и сега даде заявка, че поне в следващите месеци ще подпомага сина си и неговата съпруга.

Кралски дом

След като избраха да напуснат току-що ремонтирания си с пари на данъкоплатците дом във Frogmore Cottage, Хари и Меган ще трябва да възстановят сумата от близо 5 милиона долара, които бяха похарчени преди раждането на сина им Арчи, пише Independent.

Охрана

Вече няма кой друг, освен самите те, да им покрива разходите за охрана. Доскоро това бе отговорност на кралския двор, след това на канадското правителство, но сега семейството ще трябва да се бръкне надълбоко, за да се погрижи за сигурността си. А сумата се изчислява на повече от милион годишно.

Папараци

Доскоро папарашките снимки на херцога и херцогиня в социалните мрежи бяха рядкост. Докато бяха със статут на кралски особи, медиите използваха специално предоставени и направени от кралски фотографии снимки. А сега Хари и Меган ще бъдат просто поредните известни личности, които всеки ще може да щрака, където ги срещне.

Бижута

Може да ни се струва маловажно, но всъщност не е, особено за дама като Маркъл. Докато бе част от кралския двор, тя имаше достъп до известна част от колекцията с бижута на кралица Елизабет.

И много от обеците и колиетата, с които сме я виждали на официални събития, вече няма да може да носи, защото просто не са нейни. Сега Хари ще трябва да се поохарчи за нови...

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
01 юни 2020
Последни новини