От х:

Днес в x:

Фестивалът на алтернативното кино "Защитени светове" - онлайн

Тази година, в условията на пандемия от COVID-19, НЧ "Марица-2008" ще проведе онлайн шестото издание на Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове".

Филмите, изпратени от участниците във фестивала, ще бъдат качени в канала на НЧ "Марица 2008" в "YouTube", където ще бъдат достъпни за любителите на киноизкуството.

След 10 май 2020 година Селекционна комисия в състав Валери Добрев и Николай Апостолов ще отсеят изпратените филми в няколко конкурсни програми. Жури, с председател проф. Станимир Трифонов и членове Светослав Драганов и Веселин Христов, ще отсъдят победителите във видео-конферентна връзка, които ще бъдат обявени на 6 юни 2020 г. 

Наградния фонд на Шестия фестивал на алтернативното кино „Защитени светове" е в размер на 2000 лева. Ще бъдат присъдени Голямата награда „Защитени светове", две първи награди, две втори награди и две трети награди за категориите природно наследство и културно наследство, както и награди за режисура, операторско майсторство и дебют. Всички наградени автори на филми ще получат наградите си по банков път.
Повече информация на: https://www.facebook.com/maritsa.raynovo/
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини