От х:

Днес в x:

Разпоредиха да се издирят всички пловдивчани, почивали или работили в зимните курорти

Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди извършване на проверка по реда на надзора за законност за намиращи се понастоящем на територията на Пловдивска област лица, посещавали и/или работили в Пампорово, Банско и Боровец от 18 февруари до момента.

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили трите ски-курорта в посочения период.

На РЗИ и ОД на МВР е разпоредено, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания, съгласно заповед на министъра на здравеопазването, както и същите да бъдат предупредени писмено за наказателната отговорност по чл.355 от НК при неспазване на наложената карантина.

Указано е също, тези, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред.


 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини