От х:

Днес в x:

До 8 ноември е срокът за бизнеса от Смолян и областта да подаде заявка за бизнес-форума в Девин с турски фирми

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов се срещна с търговския аташе от Генералното консулство на Република Турция в град Пловдив Мехмет Али Ердем и сътрудникът му Дениз Юмер. Присъстваха и представители на Смолянска търговско-промишлена палата.

Основна тема на разговора беше състоялият се през месец април тази година бизнес-форум в Девин с участието на представители на бизнеса от област Смолян и от гр. Едирне, Турция, когато беше отправена покана от страна на Търговско-промишлена палата-гр.Едирне, вторият етап от срещите да се проведе под тяхното домакинство през есента. Въпросното мероприятие е планирано за 19-20 ноември 2019 година, като в програмата се предвижда провеждане и на двустранни срещи между фирмите и посещение на фирми и заводи на място. Секторите ще са земеделие и храни, дървообработване и производство на мебели, туризъм. Фирмите от област Смолян, желаещи да участват в бизнес-форума в гр. Едирне, трябва да заявят това най-късно до 08 ноември 2019 г. на официалната електронна поща на Областна администрация Смолян ( governor@region-smolyan.org ), като отбележат в кой сектор е дейността им и основните си интереси. Разходите за транспорт и настаняване са за сметка на участниците.

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов и гостите му Мехмет Али Ердем и Дениз Юмер обсъдиха полезността от провеждането на бизнес-форуми между двете страни. Тези събития дават добри възможности за развитие на приятелството, търговските и бизнес-взаимоотношения, както и обмяна на опит, споделяне на добри практики и генериране на нови идеи.

По време на срещата, чрез генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, от името на Областния управител на област Едирне Екрем Джаналп, беше отправена официална писмена покана до Областния управител на област Смолян Недялко Славов да посети област Ергани, Турция.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини