От х:

Днес в x:

8 °C

Кметът Мелемов: Предстоят промени в екипа и администрацията, ще правим общинска фирма след края на договора с "Титан"

Какви промени в екипа, който ще управлява общината, най-важните задачи на първо време, както и какво ще се случва с договора с „Титан“ и след него, днес кметът Мелемов маркира на пресконференция пред журналисти, на която направи отчет на изборните резултати за местна власт.

Направили сме си своята обективна оценка и ще предприемем мерки да се подобри работата на цялата Предстоятобщинска администрация, за вас е важно да е работеща, а целта е за по-голяма електронизация, за по-голям контрол в сроковете. Кметът обяви още, че предстоят промени в структурата на общинската администрация, както и в състава на екипа му, в това число и зам.-кметове, но запази мълчание по отношение на новите имена. „Най-вероятно ще се наложи промяна в структурата, но засега подготвяме работа на едно гише. Много е важно да си организираме работата на това гише, човек като дойде да не се лута, а на едно място да му се върши работа“.

Като предстоящи важни задачи пред екипа си в новото управление, кметът посочи организацията на движение в областния град.

„Всички виждаме, че има нужда от повече дисциплина в града- както в организацията на движението. Възлагали сме на фирми да ни дадат решения за синя зона, за зелена зона. Смятам, че пролетта трябва да бъдат приложени тези мерки.

По отношение на чистотата и зимното поддържане, което ще се извършва от „Титан“ до 2021 година, Мелемов отговори:

„Юристите, които го гледаха, прецениха, че не са ни много големи шансовете. Има договор още година и половина. Ще контролираме, ще водим разговори, с диалог, ще се стараем още година и половина, и ще ги натискаме да си вършат работата. След това ще го организираме /б.а. сметосъбирането/ в общината. Смятам, че трябва да е общинска фирмата, защото отговорността е от нас.“, каза още кметът.

На въпроса -има ли опасения, че важни проекти като чистия въздух може да бъдат провалени, като този който цели смяна на горивната база в града и ще подобри качеството на въздуха, кметът отговори, че разчита на журналистите, и публичността.

„Аз разчитам основно на вас. Кой общински съветник може да обясни защо е гласувал против. Общината не дава една стотинка, хората не дават една стотинка. Като стихнат изборите- как някой може да обясни, че ще гласува против. Ние не сме натоварили общината финансово. Четох в национален вестник, че имаме 24 млн. лв. задължения. Ние кредит не сме вземали, нямаме фактура неплатена отпреди 3 месеца.

В заключение новият -стар градоначалник обяви, че не се очакват сериозни промени в приходната част от бюджета за следващата година, но намекна, че данъците няма да се променят.

„Когато данъците не са променени сами разбирате, че няма как да се промени бюджетът коренно различни. Основните проблеми понякога не опират даже до бюджета. Хубаво е данъците да са по-високи, но не се е случило нещо голямо, че да си го позволим. По-скоро от хората може да искаме повече съпричастност и дисциплина.“, каза Мелемов в първата си пресконференция от третия си мандат.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
14 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
14 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
14 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
14 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
14 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
14 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
14 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
14 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
14 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
14 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
14 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
14 дек 2019
Последни новини