От х:

Днес в x:

Кметът Мелемов: Предстоят промени в екипа и администрацията, ще правим общинска фирма след края на договора с "Титан"

Какви промени в екипа, който ще управлява общината, най-важните задачи на първо време, както и какво ще се случва с договора с „Титан“ и след него, днес кметът Мелемов маркира на пресконференция пред журналисти, на която направи отчет на изборните резултати за местна власт.

Направили сме си своята обективна оценка и ще предприемем мерки да се подобри работата на цялата Предстоятобщинска администрация, за вас е важно да е работеща, а целта е за по-голяма електронизация, за по-голям контрол в сроковете. Кметът обяви още, че предстоят промени в структурата на общинската администрация, както и в състава на екипа му, в това число и зам.-кметове, но запази мълчание по отношение на новите имена. „Най-вероятно ще се наложи промяна в структурата, но засега подготвяме работа на едно гише. Много е важно да си организираме работата на това гише, човек като дойде да не се лута, а на едно място да му се върши работа“.

Като предстоящи важни задачи пред екипа си в новото управление, кметът посочи организацията на движение в областния град.

„Всички виждаме, че има нужда от повече дисциплина в града- както в организацията на движението. Възлагали сме на фирми да ни дадат решения за синя зона, за зелена зона. Смятам, че пролетта трябва да бъдат приложени тези мерки.

По отношение на чистотата и зимното поддържане, което ще се извършва от „Титан“ до 2021 година, Мелемов отговори:

„Юристите, които го гледаха, прецениха, че не са ни много големи шансовете. Има договор още година и половина. Ще контролираме, ще водим разговори, с диалог, ще се стараем още година и половина, и ще ги натискаме да си вършат работата. След това ще го организираме /б.а. сметосъбирането/ в общината. Смятам, че трябва да е общинска фирмата, защото отговорността е от нас.“, каза още кметът.

На въпроса -има ли опасения, че важни проекти като чистия въздух може да бъдат провалени, като този който цели смяна на горивната база в града и ще подобри качеството на въздуха, кметът отговори, че разчита на журналистите, и публичността.

„Аз разчитам основно на вас. Кой общински съветник може да обясни защо е гласувал против. Общината не дава една стотинка, хората не дават една стотинка. Като стихнат изборите- как някой може да обясни, че ще гласува против. Ние не сме натоварили общината финансово. Четох в национален вестник, че имаме 24 млн. лв. задължения. Ние кредит не сме вземали, нямаме фактура неплатена отпреди 3 месеца.

В заключение новият -стар градоначалник обяви, че не се очакват сериозни промени в приходната част от бюджета за следващата година, но намекна, че данъците няма да се променят.

„Когато данъците не са променени сами разбирате, че няма как да се промени бюджетът коренно различни. Основните проблеми понякога не опират даже до бюджета. Хубаво е данъците да са по-високи, но не се е случило нещо голямо, че да си го позволим. По-скоро от хората може да искаме повече съпричастност и дисциплина.“, каза Мелемов в първата си пресконференция от третия си мандат.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини