От х:

Днес в x:

31 °C

Кметът Мелемов: Предстоят промени в екипа и администрацията, ще правим общинска фирма след края на договора с "Титан"

Какви промени в екипа, който ще управлява общината, най-важните задачи на първо време, както и какво ще се случва с договора с „Титан“ и след него, днес кметът Мелемов маркира на пресконференция пред журналисти, на която направи отчет на изборните резултати за местна власт.

Направили сме си своята обективна оценка и ще предприемем мерки да се подобри работата на цялата Предстоятобщинска администрация, за вас е важно да е работеща, а целта е за по-голяма електронизация, за по-голям контрол в сроковете. Кметът обяви още, че предстоят промени в структурата на общинската администрация, както и в състава на екипа му, в това число и зам.-кметове, но запази мълчание по отношение на новите имена. „Най-вероятно ще се наложи промяна в структурата, но засега подготвяме работа на едно гише. Много е важно да си организираме работата на това гише, човек като дойде да не се лута, а на едно място да му се върши работа“.

Като предстоящи важни задачи пред екипа си в новото управление, кметът посочи организацията на движение в областния град.

„Всички виждаме, че има нужда от повече дисциплина в града- както в организацията на движението. Възлагали сме на фирми да ни дадат решения за синя зона, за зелена зона. Смятам, че пролетта трябва да бъдат приложени тези мерки.

По отношение на чистотата и зимното поддържане, което ще се извършва от „Титан“ до 2021 година, Мелемов отговори:

„Юристите, които го гледаха, прецениха, че не са ни много големи шансовете. Има договор още година и половина. Ще контролираме, ще водим разговори, с диалог, ще се стараем още година и половина, и ще ги натискаме да си вършат работата. След това ще го организираме /б.а. сметосъбирането/ в общината. Смятам, че трябва да е общинска фирмата, защото отговорността е от нас.“, каза още кметът.

На въпроса -има ли опасения, че важни проекти като чистия въздух може да бъдат провалени, като този който цели смяна на горивната база в града и ще подобри качеството на въздуха, кметът отговори, че разчита на журналистите, и публичността.

„Аз разчитам основно на вас. Кой общински съветник може да обясни защо е гласувал против. Общината не дава една стотинка, хората не дават една стотинка. Като стихнат изборите- как някой може да обясни, че ще гласува против. Ние не сме натоварили общината финансово. Четох в национален вестник, че имаме 24 млн. лв. задължения. Ние кредит не сме вземали, нямаме фактура неплатена отпреди 3 месеца.

В заключение новият -стар градоначалник обяви, че не се очакват сериозни промени в приходната част от бюджета за следващата година, но намекна, че данъците няма да се променят.

„Когато данъците не са променени сами разбирате, че няма как да се промени бюджетът коренно различни. Основните проблеми понякога не опират даже до бюджета. Хубаво е данъците да са по-високи, но не се е случило нещо голямо, че да си го позволим. По-скоро от хората може да искаме повече съпричастност и дисциплина.“, каза Мелемов в първата си пресконференция от третия си мандат.

Щиляна Чакърова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини