От х:

Днес в x:

ГЕРБ в Смолян: Доволни сме от резултатите, загубихме Девин заради безпринципна местна коалиция

Днес ГЕРБ Смолян даде пресконференция пред журналисти, за да отчете резултатите от проведените избори за местна власт. На нея присъстваха избраният за трети мандат кмет Николай Мелемов, Марин Захариев- зам.  – кмет в предишните две управления и водач на листата на партията в Община Смолян, както и д-р Даниела Дариткова, шеф на парламентарната група на партията.

„Искаме да изразим задоволство от постигнатите резултати на ГЕРБ в Смолянска област и да благодарим на всички избиратели, че са ни подкрепили. Това за нас е важно, защото така оценяваме дали политиките ни са правилни, дали са в интерес на хората и дали те правят живота им по-добър. Една оценка се дава на избори. За нас е важно, че тази политика е най-близо до хората, да се чува техния глас, да се реагира на техните потребности.

Спечелихме пет общини. В предишните избори също толкова общини имахме. Промяната е, че загубихме Девин, спечелихме Чепеларе в оспорвана битка. Обяснението за загубата в Девин е свързана с това, че срещу нас се оформи една коалиция- срещу нашия кандидат, с обща листа, без ясна програма. Според нас, неуспехът ни е там е именно тази коалиция, която не е на принципна основа, а с цел да се свали ГЕРБ от власт. Властта постигната чрез свободния вот на хората – за нас е важно. Ние ще направим нашите анализи и ще търсим нашите грешки, но смятаме, че достойнството на една партия е в това, да има самостоятелна политика, да носи отговорност за действията си. На всички избори в населените места сме се представили самостоятелно или в коалиция със СДС, нещо което съответства на нашата идеология, защото ние сме партия в дясно-център. Имаме 55 общински съветника, при 53 през 2015г, сега имаме 19 кметове на кметства сега. Не можем да правим съпоставка с предишните избори. Позицията на ГЕРБ в Смолянска област се затвърждава и това ни задължава, за да може родният ни край да просперира във всяко отношение. “, каза д-р Даниела Дариткова-председател на Общинската организация на ГЕРБ Смолян.

Кметът Мелемов оцени кампанията – „ мина както си я представяхме, без помпозност, близо до хората, бяхме се абстрахирали, доколкото е възможно, от черния пиар на нашите опоненти, насочена към нашите съграждани. Посоката е правилна, но има още много за вършене. Анализът показва, че в града печелим почти във всички секции. В селата имаме секции, където имаме загуби. Според нас – заради обективните обстоятелства в селата е свършена по-малко работа. При всички срещи поемахме ангажименти, където е било възможно, на момента сме реагирали. Има много неща, които трябва да оптимизираме, темповете на работа също. ", обобщи Мелемов и допълни, че задачите, които хората са им поставили по време на срещите са записани, повечето от тях са включени в програмата за управление.

„Обещанията, които давахме, са реални. Никога не сме си позволявали да обещаваме нещо, което не може да се случи. Беше кампания, която мина за нас сравнително леко. Защото не се натоварвахме с неизпълними обещания, които да ни бъдат припомнени. Смятам, че програмата, която сме представили пред хората е изпълнима и това ще бъде нашата задача в този мандат. Продължаваме с отворена врата на кабинета, близо до хората – това е и гаранция, че няма да разочароваме нашите избиратели и съграждани.

Водачът на листата Марин Захариев пък благодари за смелостта в листата да бъдат включени много млади хора. „Вие виждате, че имаме реално кандидати, които влизат в ГЕРБ като абсолютно нови лица, утвърдени като професионалисти. В общинския съвет приоритет се дава на млади хора, имаме и много опитни, които са давали своя принос за развитието на общината, но за да имаме иновативно мислене. И промяна там, където е нужно. Направих си извод, че хората стават все по-взискателни. Все още сме в ситуация на недостиг на средства, със собствените приходи, които има община Смолян, много малко бихме направили, ако не бяха държавата и евросредствата. Надявам се в следващия мандат общината да има дискусия как да се направи дадено нещо, а не само дали ще се направи, да имаме по-широк диалог с хората. ", каза още Марин Зарахиев, който най-вероятно ще запази позицията си на заместник – кмет и ще отговаря за европейските проекти.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини