От х:

Днес в x:

За българските ни сърца (видео)

Пари, имоти, всичко приключва след като ни изтече срока на годност. Голи идваме на този свят, голи си отиваме. Но има голямо значение какво се случва в периода между тези две събития. На нас в момента отвсякъде ни говорят за [пране на]  пари, [незаконно придобити] имоти, [здравословни] диети. Говорят ни институции, говорят ни комисии, агенции, и даже се чу, който не е от профсъюз, да мълчи. И прокурори много взеха да ни говорят, сякаш повече от различните религии взети заедно.

А сърцето не е просто онази помпа, която изтласква кръвта по телата ни. Макар търговците на лекарства почти да са ни убедили, че това е точно така.

А ние, българите не сме безсърдечни и никога не сме били, колкото и негативни примери да ни дават от прокуратурата, полицията, НАП, МОН, ДАНС, КПКОНПИ, съда и правителството. Всъщност всеки от нас може да сбърка посоката и пътя, но всички ние се опитваме, опитваме, опитваме... , поставени в пълен мрак относно пътя, по който трябва да вървим и щедро наказани, когато не го уцелим. И сърцата ни се пръскат, и си отиваме без диагноза или загиваме на някой път, и даже ред в полицейския бюлетин ни е много, като внимание от държавата ни. Тя си има грижи с [източване на] европроекти, [комисиони от] обществени поръчки и [раздаване на привилегии на] определени етнически малцинства. Тя ще иска плащане за извозване на боклука, дори един човек да не остане на цялата улица. Тя ще следи всеки касов апарат, но не и продажбите на дрога. Тя ще дава пари за избори, но не и за преброяване на избирателите.

А ние сме хора.

Затова искаме за малко да ви изкараме от този омагьосан кръг или поне да ви насочим към светещата табела с надпис "Изход" от това шоу. Нека шоуто да бъде с музика. Онези да си правят тяхното шоу, за избраната си публика. За останалатa предлагаме терапия с няколко български песни и те са умишлено от отминали времена, защото времето не започва и не свършва днес и ако днес си потънал, има утре и можеш да се върнеш... към сърцето си, към любовта си, към истината, към България... (Това включва и чувството за хумор). Да си ги върнем.

Те могат да откраднат личните ни данни, но не им даваме да крадат сърцата ни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини