От х:

Днес в x:

11 °C

ДПС няма да участва в консултациите за партийните субсидии

Да не си играем на бинго. За това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в отговор на въпрос за партийните субсидии, новите дебати по темата и ще върне ли партията надвзетата сума. Партията няма да участва в консултациите на Обединените патриоти. Това, което имахме да кажем по темата, вече го казахме, подчерта той. С националистите няма какво да си говорим, отсече Карадайъ.

ДПС правело консултации, когато те са били необходими. Сега сроковете между първо и второ четене били изтекли.

ДПС е за това субсидиите да са в такъв размер, че да позволяват партиите да си вършат работата. В противен случай трябвало да има отворено финансиране по прозрачен начин. Карадайъ не иска да се лицемерничи пред обществото.

Във ВМРО обаче не се притесниха, че ДПС няма да участва в разговорите.

Когато трябва да бъде защитена демокрацията в България, мисля, че всички политически партии в България трябва да са национално отговорни, смята Юлиан Ангелов. Рязка промяна в начина на финансиране на партиите нямала да доведе до нищо добро. Воеводите са готови да върнат надвзетата субсидия, но ще я връщат поетапно.

Ние сме за намаляване на субсидиите, но не сме за това партиите да бъдат доведени до фалит и зависимост от външни субекти - било то фирми или било то чужди държави, категоричен е Ангелов. Депутатът не смята, че премиерът е внесъл предложението за един лев субсидия заради местните избори.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ос
    Остап Бендер
    1 0
    13:59, 26 юни 2019
    Тия тарикати пак са ни така ни онака Те са там където има далавера
Последни новини