От х:

Днес в x:

Започват Евроигри`2019. Асеновград стиска палци за Станимира Петрова и Мария Йовкова

    Церемонията по откриването на стадион „Динамо“ в Минск е днес от 20:00 ч. Джудистът Ивайло Иванов ще е българският знаменосец. Страната ни участва с 85 състезатели в 15 спорта. Делегацията ни е настанена в блок 9 на селото на спортистите, заедно с представителите на Великобритания, Португалия, Албания. Блоковете всъщност са студентски общежития на различни университети в беларуската столица.

    Преди заминаването си спортистите ни получиха национален трибагреник и лъвчета за късмет.

    Вторите Европейски игри ще се състоят от 21 до 30 юни. Те се организират веднъж на 4 години и са собственост и се ръководят от европейските олимпийски комитети. Състезанията следват модела на други подобни континентални формати – Азиатските игри или Панамериканските игри. Сега в Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио`20, а два от турнирите ще са със статут на европейски първенства – бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медала - 91 при мъжете, 89 при жените и 20 за смесени отбори. Спортната програма включва състезания по стрелба с лък, лека атлетика, бадминтон, баскетбол 3х3, плажен футбол, бокс, кану-каяк, колоездене, спортна гимнастика, художествена гимнастика, аеробика, акробатика, батут, джудо, карате, самбо, стрелба, тенис на маса и борба.

    Сред участниците в Игрите са и асеновградчанките Станимира Петрова – бокс и Мария Йовкова – тенис на маса. Станимира (57 кг) и другите ни две представителки в бокса ще започнат срещите си в сряда, 26 юни, директно от втория кръг, като нашето момиче ще чака победителката от мача между Йелена Зекич (Сърбия) и Мона Местиен (Франция). Квалификациите по тенис на маса – сингъл жени, за Мария Йовкова ще започнат утре, 22 юни.

    Стартове с българско участие ще бъдат излъчвани по БНТ3. Първото пряко комбинирано предаване ще е на 22 юни, събота, от 14:00 ч. от турнирите по художествена гимнастика, акробатика и джудо. От 19:00 ч. ще бъде показан финалът при стрелците с въздушен пистолет (смесени отбори). На 23 юни, неделя, от 13:30 ч. е финалът на състезанието при жените. Също в неделя от 16:00 ч. е прякото комбинирано предаване от състезанията по художествена гимнастика при ансамблите, акробатика и джудо, а от 22:00 ч. са стартовете за отборните квалификации при лекоатлетите.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини