От х:

Днес в x:

В 12 секции ще се гласува машинно

В 12 секции в 17 Избирателен район – Първомай, ще се проведе експериментално машинно гласуване.

Три от тях са 3-а,6-а, 9-а и 12-та секции в града, 18-та секция в Дебър, 15-та в кв. Любеново, 20-та в Градина, 24-а в Караджалово, 34-та в Искра и секциите в Буково, Православен и Виница.

Машините са нови,  произведени тази година в Тайван, специално за гласуването в България.

 Според екипа, който извършва одитирането, те са доста по-надеждни и функционални от тези през 2016 г. Монтажът на машините в изборните секции ще започне от 24 май в цялата страна.

Според последните промени в Изборния кодекс за настоящите европейски избори с машини ще се гласува в 3000 секции, а на следващите местни избори – в 6000.

Информация за Евроизбори 2019 може да получите на сайта на община Първомай, в секцията „Избори за Европейски парламент 2019“ 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гл
    Гласът на Хората
    0 0
    10:43, 23 май 2019
    По повод на предстоящите избори, Гласът на Хората продължава своята пледоария. Всички хора претендират за по-добра жизнена среда – да им е чисто, красиво, спокойно и лесно. Жизнената среда обаче е в пряка зависимост от хората, които обитават дадена територия. Каквито хората – такава средата. Гласът на Хората намира жизнената среда в Първомай такава, каквато я възприемат самите хора. Щастливци! Щастливи първомайски хора. Рогатата усойница например не би напуснала пустинята Намиб. Тази уникална змия си пада по простичка среда – пясък, слънце и танцуващи гущери. Магарето не би харесало пустинята Намиб. Гласът на Хората има известни съмнения дали производството на чиста енергия в пустинята Намиб е лесно. Вероятно някой често трябва да почиства соларните панели от насложения върху тях пясък, иначе качеството на инсталацията би се влошило. Няма да вмъквна славей, защото експозето би придобило твърде литературен характер. Всъщност, ако хората искат да оценят собствената си среда, достатъчно е да се погледнат в огледалото. Средата неминуемо оставя своя отпечатък.
    Слушайте Гласът на Хората - автентичен продукт на първомайската среда!
    • Ке
      Келеш
      0 0
      16:35, 23 май 2019
      Тоя го беха прибрали за известно време в лудницата, ама май е избегал пак
  • 2
    Пи
    питагор
    0 0
    13:16, 23 май 2019
    Ъм кви са тя глупости ва още ут началоту става ясну чи хората в пърумай са зле щоту гръдъ е зле и убратнуту за ко си писал толкува много за пустинята за усойницата и магарето можеше тя рабути да ги спестиш на убикнувения нурмален читател. Ходи в пустинята да прайш централи и вятърни мелници и къту един рицар на пичалния образ после да се бориш с тях. Яз къту иедин прурок на пърумайския апукалипсис съм казал како жъ стане за тва ве гледайте да си упрайте гробето да има мясту къде да пучиваме а тя пустини магарета слънчеви централи и усойници са бошлаф рабута.
Последни новини