От х:

Днес в x:

11 °C

560 лева помощ за живородени и осиновени деца в община Хасково

Семействата на живородените и осиновени деца до 5-годишна възраст в община Хасково ще бъдат подпомагани финансово. Това реши Общинският съвет днес на редовното си заседание.

Предложението за отпускане на еднократна финансова помощ с цел стимулиране на раждаемостта е на групата съветници от БСП. Финансирането е в рамките на една минимална работна заплата за страната и се изплаща еднократно в рамките на една календарна година. За тази година размерът на помощта трябва да е 560 лева.

Сред изискванията е детето, родено или осиновено след 1 януари 2019 година, да бъде с настоящ и постоянен адрес в община Хасково. Също така поне един от родителите трябва да е постоянен адрес в Хасково поне 3 години. Доходът не семейството не е от значение. Важно е обаче родителите да нямат оставено за осиновяване или отглеждане друго дете. Майката и бащата трябва да са социално осигурени. Поне един от трябва трябва да има поне 12 месеца осигурителен стаж.

Предложението беше дебатирано в залата. От "Коалиция за Хасково" заявиха, че отпускането на еднократна финансова помощ няма да постигне желаната цел - стимулиране на раждаемостта. Също така заявиха, че предвидените средства няма да стигнат.

В крайна сметка предложението беше прието с 25 гласа "за", без против и 9 "въздържали се".

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Di
  did
  3 -4
  11:26, 19 апр 2019
  А тези които са от област Хасково и раждат в Хасково?
 • 2
  Ja
  Jack Bauer
  17 0
  14:10, 19 апр 2019
  Трябваше и условие - да имат 18 години!!!
 • 3
  Ма
  мастикаджия
  7 -1
  15:09, 19 апр 2019
  На пейките около любимците на Хасково,освен Снежка ,няма никой.Интересът на Хс към работата е нулев.Това колкото е добре ,толкова е и ужасно.
 • 4
  Г-
  Г-н Михайлов
  2 0
  16:06, 19 апр 2019
  То остана и за мъртвородени да ги дават!! Кажете новородени,че да ви разберат "римляните" иначе няма кой да ражда!
 • 5
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 -1
  16:45, 19 апр 2019
  Детските в Русия са 400 долара / месец ....
  Щото те имат Държава и Държавници , а вие имате Чорбаджи Мутрьо и Бей Джолан :))
 • 6
  По
  попадия
  1 0
  21:19, 19 апр 2019
  Кенанския Маймун а обесни като всичко знаеш защо нашенските роми не ходят в русия да раждат и взимат по 400 руски долари, а ходят в Германия, Белгия, Холандия.

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини