От х:

Днес в x:

7 °C

560 лева помощ за живородени и осиновени деца в община Хасково

Семействата на живородените и осиновени деца до 5-годишна възраст в община Хасково ще бъдат подпомагани финансово. Това реши Общинският съвет днес на редовното си заседание.

Предложението за отпускане на еднократна финансова помощ с цел стимулиране на раждаемостта е на групата съветници от БСП. Финансирането е в рамките на една минимална работна заплата за страната и се изплаща еднократно в рамките на една календарна година. За тази година размерът на помощта трябва да е 560 лева.

Сред изискванията е детето, родено или осиновено след 1 януари 2019 година, да бъде с настоящ и постоянен адрес в община Хасково. Също така поне един от родителите трябва да е постоянен адрес в Хасково поне 3 години. Доходът не семейството не е от значение. Важно е обаче родителите да нямат оставено за осиновяване или отглеждане друго дете. Майката и бащата трябва да са социално осигурени. Поне един от трябва трябва да има поне 12 месеца осигурителен стаж.

Предложението беше дебатирано в залата. От "Коалиция за Хасково" заявиха, че отпускането на еднократна финансова помощ няма да постигне желаната цел - стимулиране на раждаемостта. Също така заявиха, че предвидените средства няма да стигнат.

В крайна сметка предложението беше прието с 25 гласа "за", без против и 9 "въздържали се".

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Di
  did
  3 -4
  11:26, 19 апр 2019
  А тези които са от област Хасково и раждат в Хасково?
 • 2
  Ja
  Jack Bauer
  17 0
  14:10, 19 апр 2019
  Трябваше и условие - да имат 18 години!!!
 • 3
  Ма
  мастикаджия
  7 -1
  15:09, 19 апр 2019
  На пейките около любимците на Хасково,освен Снежка ,няма никой.Интересът на Хс към работата е нулев.Това колкото е добре ,толкова е и ужасно.
 • 4
  Г-
  Г-н Михайлов
  2 0
  16:06, 19 апр 2019
  То остана и за мъртвородени да ги дават!! Кажете новородени,че да ви разберат "римляните" иначе няма кой да ражда!
 • 5
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 -1
  16:45, 19 апр 2019
  Детските в Русия са 400 долара / месец ....
  Щото те имат Държава и Държавници , а вие имате Чорбаджи Мутрьо и Бей Джолан :))
 • 6
  По
  попадия
  1 0
  21:19, 19 апр 2019
  Кенанския Маймун а обесни като всичко знаеш защо нашенските роми не ходят в русия да раждат и взимат по 400 руски долари, а ходят в Германия, Белгия, Холандия.

Хороскоп за 22.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Започнатото през седмицата ще бъде приключено и ще можете спокойно да планирате предстоящите свободни дни. Занимания, възстановяващи здравето, грижи за външността и предпочитани релаксиращи процедури ще направят деня ви по-приятен. Обновете гардероба си с желана дреха, подарете си пътуване или друго развлечение, носещо ви настроение.
22 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще бъде свързана с множество срещи и контакти, но вие се чувствате чудесно сред хора и се справяте отлично със задачите си. Имате възможност да се запознаете с нещо ново, което със сигурност ще ви заинтригува. Възможно е дори да отделите част от времето си за придобиването на допълнителна квалификация.
22 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съобразете се с желанията на близките си и организирайте заедно изпълнението им. Това ще ви позволи да изпълните поетите ангажименти и не пренебрегвате семейството си. С интелигентното си присъствие печелите доверието на партньорите си, а с налаганите от вас идеи ще направите работата ви по-ефективна.
22 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Проявете гъвкавост, като насърчите и направлявате желанието на някого да ви подкрепя. Взаимните ви действия ще доведат до желана реализация, независимо от трудностите, с които ще се преборите заедно. Постигнатото ще ви обнадежди и ще планирате бъдещ проект, финансирането на който ще бъде осигурено.
22 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроението може и да не е от най-лъчезарните днес, но затова пък сте толкова съсредоточени в работата си, че едва ли някой е в състояние да ви откъсне за дълго от нея. Това може би е породено от стремежа ви да докажете на самите себе си, че можете да се справяте със задълженията си.
22 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви може да бъде помрачено за кратко от административни неуредици. Въоръжете се с търпение и опитайте да не избухвате (това само би влошило положението). Неприятностите ще отминат и ще получите това, което искате. Финансовото ви състояние укрепва и ви дава възможност да си позволите някои позабравени напоследък удоволствия.
22 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
На път сте да приключите трудна задача, за изпълнението на която ще получите добри пари. За да вървят добре делата ви и да не изоставате с работата се погрижете за организацията й. Щадете нервите си и не влизайте в излишен спор с началници и колеги. Ще се чувствате добре в присъствието на любим човек, и ако сте необвързани любовта ви ще премине в брак.
22 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място се справяте добре със служебните си задачи и това се забелязва от когото трябва. Проявеното ви старание и търпение ще ускори повишението ви. Успехът ще е заслужен, но не се самозабравяйте. Възможно е да направите не добро впечатление на човек, от когото ще зависи бъдещ проект.
22 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С отворено сърце ще прегърнете една възможност, надявайки се чрез нея да си осигурите перспективни контакти и запознанства. Не загърбвайте задълженията си, колкото и отегчени да се чувствате. Разчитайте на себе си в надпреварата за позиция, която ви привлича. Имате качествата и сте подходящи за нея.
22 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако прецените, че трябва да рискувате, го направете, но обмислено. Бъдете сигурни в себе си и не се колебайте, а действайте. Пропорционално на усилията ви ще бъдат и резултатите. У дома запазете добрия тон, независимо от проблемите си. Към партньора бъдете нежни и не се отказвайте от ласките му. Той е вашата опора, а често и съдружник.
22 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изненадите днес ще дойдат по линия на професионалните задължения. Идеите ви ще се възприемат по различен начин и е възможно да се почувствате недооценени. Ролята ви на балансьори е отговорна и ще трябва да се опрете на умението си да убеждавате, за да постигнете очакваното от вас.
22 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят се свързва с добри новини и развития, имащи отношение както към професионалното ви бъдеще, така и в личен план. Ще получите предложение, свързано с нова работа, пътуване или друга носеща положителни емоции вест. Материалното ви състояние видимо ще се подобри след днешното начало и дано това ви направи по-спокойни.
22 ное 2019
Последни новини