От х:

Днес в x:

30 °C

560 лева помощ за живородени и осиновени деца в община Хасково

Семействата на живородените и осиновени деца до 5-годишна възраст в община Хасково ще бъдат подпомагани финансово. Това реши Общинският съвет днес на редовното си заседание.

Предложението за отпускане на еднократна финансова помощ с цел стимулиране на раждаемостта е на групата съветници от БСП. Финансирането е в рамките на една минимална работна заплата за страната и се изплаща еднократно в рамките на една календарна година. За тази година размерът на помощта трябва да е 560 лева.

Сред изискванията е детето, родено или осиновено след 1 януари 2019 година, да бъде с настоящ и постоянен адрес в община Хасково. Също така поне един от родителите трябва да е постоянен адрес в Хасково поне 3 години. Доходът не семейството не е от значение. Важно е обаче родителите да нямат оставено за осиновяване или отглеждане друго дете. Майката и бащата трябва да са социално осигурени. Поне един от трябва трябва да има поне 12 месеца осигурителен стаж.

Предложението беше дебатирано в залата. От "Коалиция за Хасково" заявиха, че отпускането на еднократна финансова помощ няма да постигне желаната цел - стимулиране на раждаемостта. Също така заявиха, че предвидените средства няма да стигнат.

В крайна сметка предложението беше прието с 25 гласа "за", без против и 9 "въздържали се".

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Di
  did
  3 -4
  11:26, 19 апр 2019
  А тези които са от област Хасково и раждат в Хасково?
 • 2
  Ja
  Jack Bauer
  17 0
  14:10, 19 апр 2019
  Трябваше и условие - да имат 18 години!!!
 • 3
  Ма
  мастикаджия
  7 -1
  15:09, 19 апр 2019
  На пейките около любимците на Хасково,освен Снежка ,няма никой.Интересът на Хс към работата е нулев.Това колкото е добре ,толкова е и ужасно.
 • 4
  Г-
  Г-н Михайлов
  2 0
  16:06, 19 апр 2019
  То остана и за мъртвородени да ги дават!! Кажете новородени,че да ви разберат "римляните" иначе няма кой да ражда!
 • 5
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 -1
  16:45, 19 апр 2019
  Детските в Русия са 400 долара / месец ....
  Щото те имат Държава и Държавници , а вие имате Чорбаджи Мутрьо и Бей Джолан :))
 • 6
  По
  попадия
  1 0
  21:19, 19 апр 2019
  Кенанския Маймун а обесни като всичко знаеш защо нашенските роми не ходят в русия да раждат и взимат по 400 руски долари, а ходят в Германия, Белгия, Холандия.

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини